Ce informatii stocheaza Facebook despre tine si cum poti cere o copie a arhivelor

Ce informatii stocheaza Facebook despre tine si cum poti cere o copie a arhivelor

De asemenea, pagina personala contine informatii despre activitatea utilizatorului, de exemplu, cluburile pe care acesta le frecventeaza, prietenii cu care se intalneste cel mai des si destinatiile de vacanta pentru care opteaza. De exemplu, daca un utilizator acceseaza, cu preponderenta, linkuri legate de retete de gatit, Facebook va afisa pe newsfeed-ul acestuia sugestii de pagini din acelasi domeniu, pe care ar putea incepe sa le urmareasca. "Daca oamenii care nu sunt urmariti de Facebook aleg sa nu fie targetati de niciun site, prin optiunea opt-out, Facebook le introduce un cookie in calculator care are o valabilitate de doi ani", se arata in raportul Agentiei de Protectie a Datelor din Belgia.

acum 114 luni (2 Apr 2015)

Pagina de profil a utilizatorului

O singura accesare a paginii de profil a unei persoane poate oferi mai multe informatii decat am putea obtine daca am intreba persoana respectiva.

Primul lucru care ne atrage atentia atunci cand intram pe pagina personala a cuiva, este poza de profil. Sub aceasta rubrica, avem posibilitatea sa accesam rubrica "Despre mine", unde se gasesc informatii despre viata personala a utilizatorului, de exemplu, unde locuieste, unde lucreaza, unde a studiat, cand s-a nascut, care sunt membrii familiei, daca este, sau nu, intr-o relatie, ce filme a vazut, ce carti a citit si asa mai departe.

Este adevarat ca fiecare utilizator decide ce informatii sa afiseze pe aceasta pagina, insa majoritatea nu evita sa dezvaluie aceste lucruri despre ei pe Facebook. Ceea ce nu realizeaza, este faptul ca oricine le poate accesa pagina personala, iar la o distanta de numai cateva click-uri se afla informatii care ar putea fi folosite in defavoarea lor.

De asemenea, pagina personala contine informatii despre activitatea utilizatorului, de exemplu, cluburile pe care acesta le frecventeaza, prietenii cu care se intalneste cel mai des si destinatiile de vacanta pentru care opteaza.

Mai mult, o persoana poate alege sa scrie o recenzie cu privire la hotelul la care este cazata pe pagina de Facebook a hotelului, iar aceasta recenzie, fiind publica, poate dezvalui unde se afla utilizatorul respectiv.

The Huffington Post a realizat o lista cu permisiunile pe care le obtine aplicatia Messenger in ceea ce priveste telefonul utilizatorului, printre care se numara accesul la camera foto, accesul la microfon, posibilitatea de a efectua apeluri si a trimite mesaje.

Desi majoritatea utilizatorilor nu sunt deranjati de acest lucru, cei care nu vor sa fie spionati prin aplicatia Messenger s-ar putea orienta catre alte aplicatii de c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro