Ce influente are mentinerea dobanzii de politica monetara la 2,25% asupra economiei

Ce influente are mentinerea dobanzii de politica monetara la 2,25% asupra economiei

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu preciza in cadrul conferintei din 4 aprilie 2018 ca: "deciziile BNR sunt bazate pe date, cifre, fapte in domeniul economic si in domeniul financiar" si in definitiv, esenta deciziei (de mentinere a ratei dobanzii la 2,25% pe an) este ca: "un tratament bun inseamna nu numai medicamentul, dar si dozajul si cadenta in care se aplica acest tratament".

acum 23 luni (5 Apr 2018)

BNR, prin deciziile sale, urmareste asigurarea si mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu, intr-o maniera care sa contribuie la realizarea unei cresteri economice sustenabile si in conditiile prezervarii stabilitatii financiare, scrie FinZoom.ro.

Cele mai recente evaluari reconfirma perspectiva continuarii cresterii si a plafonarii ulterioare a ratei anuale a inflatiei deasupra intervalului tintei pe orizontul foarte scurt de timp, in linie cu prognoza pe termen mediu din februarie 2018, care indica revenirea acesteia spre finalul anului curent la limita superioara a intervalului.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu preciza in cadrul conferintei din 4 aprilie 2018 ca: "deciziile BNR sunt bazate pe date, cifre, fapte in domeniul economic si in domeniul financiar" si in definitiv, esenta deciziei (de mentinere a ratei dobanzii la 2,25% pe an) este ca: "un tratament bun inseamna nu numai medicamentul, dar si dozajul si cadenta in care se aplica acest tratament". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro