Ce i-au cerut romanii din America lui Iohannis

Ce i-au cerut romanii din America lui Iohannis

Lui Iohannis si vitorului guvern le sunt cerute: * Sa promoveze in posturi de raspundere elemente necompromise * Sa elimine si sa evite elementele corupte si sicofante * Sa controleze masinatiile politice si economice ale fostei nomenclaturi * Sa pregateasca tineri pentru conducerea tarii in viitor * Sa cultive si sa mentina identitatea natiunii Romane * Sa-i reprezinte pe toti Romanii, indiferent unde s-ar afla in lume * Sa militeze pentru a readuce acasa pamantul strabun aflat dincolo de Prut * Sa sprijine minoritatile etnice Romanesti din tarile vecine * Sa identifice liderii Romani din strainatate si sa colaboreze cu ei in probleme de reprezentare si de interes reciproc.

acum 66 luni (10 Dec 2014)

>

Romanii din Arizona, Virginia, California, Nevada, Ontario, Toronto, New Jersey, New York, Florida, Illinois, Carolina de Nord si, bineinteles, Washington, au formulat un apel cu caracter proclamativ, in contextul alegerii lui Klaus Iohannis ca presedinte a Romaniei si vizitei sale in Statele Unite. Incheierea perioadei post-ceausiste: raman oportunistii si profitorii

Pe 16 noiembrie, tara si Romanii de peste hotare au ales un nou presedinte prin care se incheie perioada post-ceausista. In acest scop, un grup de Romani activi si responsabili din SUA si Canada propune dezbaterea obiectivelor urmarite in vederea cooperarii cu tara. Precizam ca majoritatea noastra, indiferent daca am parasit tara de cativa ani sau de zeci de ani, am plecat pentru ca am urat comunismul si am dorit sa traim si sa muncim in libertate.

Nicholas Dima, Valentin Tepordei, Nicolae Popa, Lia Roberts, Nicolae Moisidis, Alexandru Tomescu, Anca Popa, Napoleon Savescu, Nicolas Buda, Liviu Cananau, Antonius Moisidis, Cristian Balan, Grigore Culian, Ion Dima, Jan Lefter, Vlad Spanu, Mihai Vinatoru isi continua, punctual, pledoaria pentru o Romanie Noua:

Instrainarea ne-a invatat insa ca:

o Exista o singura Romanie!

Lui Iohannis si vitorului guvern le sunt cerute:

* Sa promoveze in posturi de raspundere elemente necompromise

* Sa elimine si sa evite elementele corupte si sicofante

* Sa controleze masinatiile politice si economice ale fostei nomenclaturi

* Sa pregateasca tineri pentru conducerea tarii in viitor

* Sa cultive si sa mentina identitatea natiunii Romane

* Sa-i reprezinte pe toti Romanii, indiferent unde s-ar afla in lume

* Sa militeze pentru a readuce acasa pamantul strabun aflat dincolo de Prut

* Sa sprijine minoritatile etnice Romanesti din tarile vecine

* Sa identifice liderii Romani din strainatate si sa colaboreze cu ei ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro