Ce greseli mari sa eviti atunci cand iti alegi o parola

Ce greseli mari sa eviti atunci cand iti alegi o parola

In afara de sintagmele "parola" sau "qwerty", se folosesc foarte des nume de filme, precum "starwars", echipe de fotbal, "liverpool", sau chiar si nume de brand-uri, cum ar fi "ferrari" sau "pepsi".

acum 24 luni (29 May 2018)

Conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Virginia Tech si Dashlane, cei mai multi dintre utilizatori fac greseli esentiale atunci cand isi aleg parolele. Cele mai des intalnite parole slabe sunt nume ale echipelor preferate de sport sau ale animalelor de companie. De asemenea, este de evitat folosirea aceleiasi parole la toate conturile tale. De asemenea, ai putea incerca sa folosesti un manager de parole, pentru a fi sigur ca nu uiti nici una.

Rezultatele studiului realizat de cercetatorii americani de securitate cibernetica este unul foarte concludent si ne arata un top al parolelor folosite de cei care au participat la studiu. In afara de sintagmele "parola" sau "qwerty", se folosesc foarte des nume de filme, precum "starwars", echipe de fotbal, "liverpool", sau chiar si nume de brand-uri, cum ar fi "ferrari" sau "pepsi".

Pentru a fi sigur ca nu cazi in plasa si te trezesti cu contul furat, poti incerca sa creezi parole din ce in ce mai complexe, care sa depaseasca numarul minim de caractere cerut de fiecare site in parte. In plus, sunt de evitat si clasicele parole care simbolizeaza data nasterii tale sau a vreunei persoane apropiate, sau chiar si numele unui loc de o insemnatate aparte pentru tine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro