Ce greseli facem in bucatarie atunci cand gatim carnea de pui

Ce greseli facem in bucatarie atunci cand gatim carnea de pui

Este recomandat sa spalati carnea de pui intr-un vas suficient de mare si inalt, evitand contactul cu ustensilele de gatit sau pe celelalte ingrediente, pentru ca, se stie, carnea de pui poate contine anumite bacterii.

acum 3 luni (13 Jun 2018)

Totul incepe cu spalarea bine a carnii de pui care urmeaza a fi preparata. Este recomandat sa spalati carnea de pui intr-un vas suficient de mare si inalt, evitand contactul cu ustensilele de gatit sau pe celelalte ingrediente, pentru ca, se stie, carnea de pui poate contine anumite bacterii. Coaceti cu grija puiul pe gratar, insa nu la o temperatura foarte mare, pentru ca riscati sa il compromiteti, a spus Courtney Rada, gazda companiei Carnivorous on Genius Kitchen, pentru thisisinsider.com. Este bine sa foliti un termometru pentru carne pentru ca este, intr-adevar, singura metoda sigura pentru a determina daca preparatul a ajuns la temperatura ideala. Chiar daca sunteti tentat sa stropiti carnea imediat dupa ce s-a facut cu un sos BBQ, este bine sa asteptati cateva minute pentru a se odihni. Sosul poate da o crusta minunata carnii, dar adaugand prea devreme sosul pe carne, putem fi indusi in eroare de caramelizarea zaharului, nestiind daca este facuta sau nu. Preferabil ar fi ca legumele sa le puneti pe gratar dupa ce s-a copt carnea, pentru ca acestea pot da un miros de ars carnii. Se poate pune carnea la marinat in diverse combinatii chiar si cu 24 de ore inainte de preparare. Potrivit Institutului National de Statistica, un roman consumi aproape 58 kg de carne pe an. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro