Ce fel de companii vin la targul "Angajatori de Top" si ce job-uri pun acestea la bataie in weekend

Ce fel de companii vin la targul

Dragos Gheban a oferit la "Adevarul live" o viziune asupra a ce pot gasi vizitatorii la targul de oferte de munca, domenii de activitate, beneficii ale salariatilor, dar si de ce este important sa prospectezi piata muncii, indiferent daca esti in cautarea unei slujbe sau nu. In Bucuresti, cred ca sunt doua categorii de candidati care sunt printre cele mai greu de identificat, asta nu pentru ca nu sunt suficienti candidati, ci pentru ca volumul de job-uri a crescut foarte mult.

acum 71 luni (13 Oct 2016)

Dragos Gheban a oferit la "Adevarul live" o viziune asupra a ce pot gasi vizitatorii la targul de oferte de munca, domenii de activitate, beneficii ale salariatilor, dar si de ce este important sa prospectezi piata muncii, indiferent daca esti in cautarea unei slujbe sau nu.

Potrivit organizatorului, a crescut diversitatea job-urilor, dar sunt domenii destul de puternice care ofera un numar mare de slujbe, dar si beneficii salariale de invidiat. "Avem companii din aproape toate domeniile, dar sunt cateva industrii fanion atat in Bucuresti, cat si in Timisoara, chiar daca exista diferente intre cele doua municipii.In Bucuresti, domeniul IT, Telecom, inginerie si BPO (business process outsourcing), centre ale unor companii internationale locate in Bucuresti care deservesc alte tari, pe zona de contabilitate, finante, resurse umane. In Timisoara este un focus mai puternic pe zona de productie, cu industria auto cea mai bine reprezentata, dar si cu alte companii din zona de productie a bunurilor de larg consum. Acolo unde e un numar mai mare de pozitii raportat cu numarul candidatilor si nivelul beneficiilor creste", a spus Dragos Gheban, de la Catalyst Solutions.

Peste 40 la suta din candidati nu lucreaza in domeniul pe care l-au studiat

Dragos Gheban considera ca universitatile inca nu sunt corelate cu cererile de pe piata muncii. "Cred ca toate companiile sunt de acord ca ar trebui suplimentat numarul locurilor in domeniile care ofera studii tehnice, in Timisoara. In Bucuresti, cred ca sunt doua categorii de candidati care sunt printre cele mai greu de identificat, asta nu pentru ca nu sunt suficienti candidati, ci pentru ca volumul de job-uri a crescut foarte mult. Aici vorbim de candidatii tehnici, inclusiv ingineria fiind pe lista, si apoi, pentru ca avem un numar mare de centre de servicii, candidatii care vorbesc a doua limba straina", a spus organizatorul targului. Specializarea de la Facultatea influenteaza in mare masura sansele de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro