Ce facem cand surprindem o infractiune pe strada? Recomandarile politistilor
In ce conditii nu e indicat sa anuntati politia Alaturi de reprezentantii politiei bistritene am realizat o serie de recomandari pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand surprindem o infractiune de orice natura, in public.
Multi sunt cei care nu stiu cum sa reactioneze atunci cand asista la o infractiune in public, fie ca este vorba despre o agresiune fizica, verbala sau un furt. Decizia de a interveni sau a sta pasiv si a asista la ce se intampla pare greu de luat, mai ales cand totul se petrece in cateva minute. Chiar daca este prea periculos pentru a interveni si a ajuta eventualele victime, puteti fi de ajutor retinand cat mai multe detalii despre ce s-a intamplat si despre persoanele implicate. "Nu plecati de la locul unde s-a produs o infractiune, pentru ca puteti fi de ajutor, atat politistilor, cat si victimelor. Nu ezitati sa dati o mana de ajutor aunci cand puteti face acest lucru, fara a va pune viata in pericol", ne recomanda purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Crina Sirb.
In ce conditii nu e indicat sa anuntati politia Alaturi de reprezentantii politiei bistritene am realizat o serie de recomandari pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand surprindem o infractiune de orice natura, in public. -Incercati sa retineti cat mai multe detalii despre autorul infractiunii, respectiv semnalmente, semne particulare, obiecte de imbracaminte, mijloc de transport folosit, directia in care se indreapta. -In cazul in care este vorba despre un grup de infractori sau in situatia in care acestia sunt inarmati, in primul rand trebuie sa va asigurati propria protectie. - Nu parasiti locul unde s-a produs infractiunea, asteptati sosirea echipajelor de politie si ambulanta, pentru ca informatiile pe care le puteti furniza pot duce la prinderea autorilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro