Ce face un glont corpului uman

Ce face un glont corpului uman

Daca este vorba despre un copil, lezarea unei placi de crestere poate duce la doua membre de lungimi diferite, potrivit pbs.org. Toti angajatii, incluzand aici doctorii, asistentele medicale, infirmierele, unitatile de transfuzii de sange, chirurgii sunt toti chemati - mai ales cei de specialitate - si se deschid noi sali de operatie.

acum 76 luni (18 Feb 2018)

Daca este vorba despre un copil, lezarea unei placi de crestere poate duce la doua membre de lungimi diferite, potrivit pbs.org. "Daca va distrugeti maduva spinarii veti fi un paraplegic pentru tot restul vietii, iar daca va este afectat creierul, viata nu va mai fi la fel".

In momentul in care se anunta un atac armat, spitalele de urgenta trebuie sa activeze planul de urgenta. Toti angajatii, incluzand aici doctorii, asistentele medicale, infirmierele, unitatile de transfuzii de sange, chirurgii sunt toti chemati - mai ales cei de specialitate - si se deschid noi sali de operatie.

Neurochirurgii sunt cei care trateaza ranile la nivelul creierului, chirurgii cardiologi, pe cele la nivelul cordului. Chirurgii ortopezi si ce specializati in chirurgia mainii manageriaza ranile produse la extremitati, in timp ce chirurgii generalisti opereaza ranile de la nivelul toracelui. Este o mare diferenta intre cantitatea de energie asociata unui glont provenit dintr-o pusca AR-15 comparativ cu un pistol, spune acesta. Mai exact, un pistol de 9 milimetri creeaza o gaura de cativa centimetri pe traseul glontului, a mai spus Smock.

Ranile produse prin impuscare au devenit tot mai urate in ultimele trei decenii, potrivit chirurgilor care au tratat pacientii. Acestia au adaugat ca atunci cand au fost instruiti nu vazusera rani produse cu arme de asalt, iar acum trebuie sa faca fata unor astfel de situatii.

"Mi se rupe sufletul cand vad persoane care ajung sa aiba probleme pe termen lung, raman paralizate si a caror viata este schimbata de un glont fara stapan", a mai spus Smock. "Disponibilitatea de a detine arme de catre tineri este nejustificata intr-o tara civilizata", a conchis acesta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro