Ce explicatie au declaratiile controversate ale lui Ioahnnis din sedinta CSM
Un discurs pus in mod fantezist, fortat si rau-voitor in relatie de unii comentatori si posturi de televiziune cu serioase incatenari politice falimentare ori de domeniul trecutului cu dorintele si obiceiurile PSD si ale presedintelui acestuia Victor Ponta ori chiar cu blasfemiile specifice Antenei 3 si ale falselor sale vedete, Mihai Gadea si Mircea Badea. Acestora le-a scapat de asemenea sa observe ca unul dintre participantii la sedinta de marti a CSM i-a solicitat dlui Klaus Iohannis sa faca uz de toate prerogativele sale pentru a stopa implicarea serviciilor secrete in treburile justitiei, o implicare despre care foarte adesea s-a afirmat ca ar fi fost o realitate a regimului Traian Basescu. Ca profita de aceste informatii, ca "le scapa" deloc neintentionat, uneori in scop de intimidare, in aparitiile sale radio-televizate ori in conferintele de presa de la 18.30.
>
Cand, in sfarsit, presedintele a vorbit- si a facut-o cu ocazia sedintei CSM de marti- asupra domniei-sale s-au abatut nenumarate critici. I-au fost contestate vehement propunerile si sugestiile, i-au fost calificate ca marcate de rea-credinta mai toate observatiile, s-au vazut in spusele sale tot felul de primejdii. Un discurs pus in mod fantezist, fortat si rau-voitor in relatie de unii comentatori si posturi de televiziune cu serioase incatenari politice falimentare ori de domeniul trecutului cu dorintele si obiceiurile PSD si ale presedintelui acestuia Victor Ponta ori chiar cu blasfemiile specifice Antenei 3 si ale falselor sale vedete, Mihai Gadea si Mircea Badea.
Cele mai multe acuze au avut in vedere propunerea d-lui Iohannis ca institutia procurorului general sa fie cooptata in CSAT, afirmatia ca justitia nu trebuie sa devina o supra-putere in Stat, consideratiile asupra MCV si recomandarea ca CSM sa ia masuri de prevenire a scurgerii catre presa a unor informatii din dosare aflate inca in lucru.
Respectivii au afirmat ca echilibrul la care se pare ca aspira presedintele nu ar face decat sa mascheze intentia domniei sale de a pune daca nu stavila, atunci cel putin multi, prea multi bemoli luptei anti-coruptie. S-a mers pana acolo incat s-au stabilit tot felul de conexiuni si coincidente intre judecarea unei contestatii ce tine de cazul Voiculescu si discursul dlui Iohannis, operatiuni ce nu pot sa nu te duca cu gandul la glumele referitoare la modul in care se face jurnalism la Radio Erevan.
S-a mai spus ca punerea in practica a propunerii de largire a componentei CSAT prin cooptarea procurorului general l-ar plasa pe acesta intr-o periculoasa, daca nu cumva chiar neconstitutionala apropiere de politicieni. In fine, s-a ajuns pana acolo incat s-a afirmat ca presedintele ar voi sa puna botnita presei, aici in rolul jurnalistilor de la Radio Erevan evoluand cei de la postul B1tv.
Nu am niciun fel de pre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro