Ce este si ce vrea "statul paralel"?

Desi PSD si ALDE au majoritate in Parlament, tot statul paralel ar incerca sa blocheze "toate politicile publice de crestere a veniturilor populatiei, de creare de locuri de munca, de sustinere a capitalului autohton sau de reformare a Justitiei". Moisa a demisionat din PSD Europarlamentarul PSD Sorin Moisa a declarat, sambata, ca demisioneaza din PSD, afirmand ca partidul arunca Romania intr-o vagauna a istoriei pentru a-l apara pe Liviu Dragnea de trecut, precizand ca situatia in care se afla liderul PSD - acuzatia de frauda plecata de la OLAF, ne va costa miliarde.

acum 70 luni (20 Nov 2017)

"Statul paralel" a devenit tema unei rezolutiei adoptate de conducerea PSD, fara a explica cum se defineste presupusa structura paralela.

Liderii PSD s-au reunit la Baile Herculane, la cateva zile dupa ce presedintelui Liviu Dragnea i-a fost deschis un al treilea dosar penal, fiind acuzat de acte de coruptie. Statiunea, devalizata de un fost deputat PSD, Iosif Armas, a fost cadrul pentru gasirea unei strategii de raspuns, in conditiile protestelor din ultima vreme impotriva modificarii Codului Fiscal si a legilor justitiei. Totul, dupa o ancheta declansata de DNA impotriva lui Dragnea, insa la sesizarea OLAF, organism european care nu are nicio legatura cu autoritatile de la Bucuresti.

Rezolutia PSD: Crede si nu cerceta Comitetul Executiv National al PSD a adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezolutie prin care este constatata existenta unui "stat paralel si ilegitim", care ar incearca in mod abuziv sa preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere si corecte. Fara a da exemple si nume, documentul face referire la "abuzurile grave ale unor persoane care activeaza, au condus sau inca mai conduc institutii publice de forta"." Statul Paralel si Ilegitim" foloseste resursele financiare publice si instrumentele specifice autoritatii de stat pentru a-i "intimida, santaja sau a-i inlatura" pe decidentii politici care vor sa modifice legile justitiei. Desi PSD si ALDE au majoritate in Parlament, tot statul paralel ar incerca sa blocheze "toate politicile publice de crestere a veniturilor populatiei, de creare de locuri de munca, de sustinere a capitalului autohton sau de reformare a Justitiei". Social-democratii ii imputa presedintelui Romaniei lipsa de reactie fata de abuzurile "statului paralel". PSD isi reafirma intentia de a modifica legile justitiei in Parlament dar si sprijinul pentru guvernul Tudose in eforturile sale de implementare a programului de guvernare. Dincolo de documentul de trei pagini, citit de secretarul gen... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro