Ce este jackfruit, fructul exotic cu gust de carne, imens si extrem de sanatos: acesta poate preveni aparitia cancerului

Ce este jackfruit, fructul exotic cu gust de carne, imens si extrem de sanatos: acesta poate preveni aparitia cancerului

Iubitorii gustului de carne de porc, dar care au renuntat la consumul acestui aliment se pot considera norocosi. Daca mancati 10-12 boabe din acest fruct, nu veti avea nevoie de hrana timp de jumatate de zi", a declarat Shyamala Reddy, cercetator la Universitatea de Stiinte Agricole din Bangalore, India.

acum 36 luni (11 Oct 2017)

Iubitorii gustului de carne de porc, dar care au renuntat la consumul acestui aliment se pot considera norocosi. Jackfruit este considerat cel mai mare fruct din lume, putand cantari pana la 45 de kilograme si contine sute de seminte bogate in proteine, potasiu, calciu si fier, scrie independent.co.uk.

Fructul enigmatic a fost descoperit in sud-estul Asiei, face parte din familia duzilor si este vandut la un pret de aprioximativ 2,50 dolari kilogramul. Daca mancati 10-12 boabe din acest fruct, nu veti avea nevoie de hrana timp de jumatate de zi", a declarat Shyamala Reddy, cercetator la Universitatea de Stiinte Agricole din Bangalore, India.

Jackfruit este solutia naturii de a combate anumite probleme grave de sanatate, mai ales ca ajuta in prevenirea aparitiilor celulelor canceroase luptand cu radicalii liberi din organism tocmai pentru ca are o cantitate semnificativa de fitonutrienti, izoflavone, lignani si saponine.

In afara de beneficiile nutritive, pomul fructifer mai are urmatoarele caracteristici: Frunzele copacului pot fi o sursa de hrana pentru caprine si alte animale de ferma.

Fructul poate reprezenta o important sursa de hrana pentru milioane de oameni care sufera de foame si malnutritie. Poate fi copt, consumat sub forma de suc, chips-uri, inghetata, chiar si faina de copt.

Desi frunctul este inca necunoscut in mare parte a lumii, acesta se cultiva in comunitatile de vegetarieni, datorita gustului care seamana cu cel al carnii, dupa gatire.

"Nu este genul de lucru la care multi oameni s-ar gandi vreodata sa-l cumpere, pentru ca acesta creste peste tot in anumite parti ale Indiei", spune Shree Padre, locuitor al statului indian Kerala.

Din fericire, fructul are un numar tot mai mare de fani care pledeaza pentru aceasta, incercand sa creasca gradul de constientizare cu privire la valoarea sa nut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro