Ce este in spatele "teoriei conspiratiei" de care se plange Blue Air, care a suspendat zborurile de pe Aeroportul Timisoara

Ce este in spatele

La sfarsitul saptamanii trecute, compania Blue Air a anuntat, printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook, ca anuleaza zborurile de la Timisoara spre Iasi si Cluj. "Avem un contract de operare si unul de hendling, agreat de parti, cu tarife transparente, nediscriminatorii, niciodata contestate, cu orar de zbor agreat, sa functioneze acest triunghi de zbor.

acum 52 luni (5 Feb 2018)

La sfarsitul saptamanii trecute, compania Blue Air a anuntat, printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook, ca anuleaza zborurile de la Timisoara spre Iasi si Cluj.

Reprezentantii Blue Air au dat vina pe conducerea Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, pe care o acuza de "frictiuni".

Mai mult, cei de la compania aeriana vorbesc si despre anumite conspiratii.

In realitate, se pare ca anularea zborurile Timisoara-Iasi-Cluj tine de rentabilitate companiei aviatice, despre care nu se vorbeste in comunicat.

Conform directorului Aeroportului Timisoara, Dan Idolu, in 2017 aeronava pentru destinatia Iasi a fost incarcata cu pasageri 58 la suta, iar spre Cluj cu doar 43 la suta - ceea ce inseamna un grad de incarcare foarte de redus. De la Cluj la Iasi gradul de incarcare este si mai redus, undeva la 30 la suta!

Nu sta in picioare nici teoria conspiratiei, de vreme ce Blue Air nu are concurenta pe ruta Timisoara-Iasi-Cluj. "Avem un contract de operare si unul de hendling, agreat de parti, cu tarife transparente, nediscriminatorii, niciodata contestate, cu orar de zbor agreat, sa functioneze acest triunghi de zbor. M-a surprins ca au vorbit de frictiuni", a spus Dan Idolu. Decizia de a anunta anularea zborurile Timisoara-Iasi-Cluj a venit dupa ultima somatie de plata emisa de Aeroportul "Traian Vuia", pentru achitarea datoriei. De altfel, cei de la Blue Air figurau ca rau platinici, avand probleme cu achitarea datoriilor de mai multe luni. Cei de la Blue Air au refuzat insa si aceasta varianta de plata. O somatie de plata este un act formal care poate fi discutat, putem intelege problemele lor financiare, dar e pacat sa oprim o asemenea relatie. Interesant este si modalitatea prin care Blue Air a anuntat decizia, printr-o postare pe Facebook, fara ca in prealabil sa discute cu oficialii Aeroportului Timisoara. In 2017, Blue Air a transportat aproximativ 12.000 de pasageri, dintr-un total de 1,6 milioane de pasageri ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro