Ce este fructonata, produsul cu care o romanca a uimit industria alimentara mondiala: "Nu este gem sau dulceata, ci gustul adevarat de fructe la borcan"

Oradeanca Simona Bisboaca (38 de ani) inginer in industria alimentara si cercetator, cunoscuta ca inventatoarea elixirului tineretii- Antioxivita, extractul din samburi si pielite de struguri foarte bogat in antioxidanti-a reusit sa uimeasca, din nou, industria alimentara. Si-a propus ca in acest an sa faca si un sortiment de dulceata de o calitate superioara cu mai mult fruct, fara zahar, si mai testeaza sucuri de fructe procesate tot la rece, fara pasteurizare, cu termen de valabilitate de cel putin un an.

acum 34 luni (10 May 2018)

Oradeanca Simona Bisboaca (38 de ani) inginer in industria alimentara si cercetator, cunoscuta ca inventatoarea elixirului tineretii- Antioxivita, extractul din samburi si pielite de struguri foarte bogat in antioxidanti-a reusit sa uimeasca, din nou, industria alimentara. Dupa sapte ani de experimentat, cercetat, modificat utilaje si imbunatatit metoda de lucru a adus pe piata un produs unic in lume, o inovatie in industria alimentara.

"Din 2011 am inceput sa testam o noua tehnologie de procesare a fructelor, intr-un mod cat mai bland, pentru a mentine bunatatea fructelor la borcan. Am pornit de la idea de ce trebuie fiarta sau pasteurizata dulceata daca stim ca peste 60 grade se distrug vitaminele, enzimele si tot ce e mai bun din fructe? Am mers pe conservarea fructelor prin procesarea la temperaura de sub 42 grade, sa fie raw sau crude, dar sa aiba un termen de conservare indelungat, la temperatura ambientala. Fructonata are cel mai mare continut de fruct, si are un termen de valalabilitate de doi ani la temperatura ambientala", a mai explicat Simona Bisboaca.

Fiind sub forma unei paste de fruct, este un aliment tartinabil si poate fi folosit in mixuri cu iaurt sau cereale la micul dejun sau gustari, deserturi crude chiar si pentru bebelusi.

Pana acum, oradeanca a realizat fructonate din cirese, portocale si afine, iar la targul de la Londra, cea mai mare expozitie europeana pentru produse naturale si ecologice, au fost prezente peste 700 de companii ca expozanti din 91 de tari si peste 10 mii de reprezentanti ai unor companii din domeniul alimentar.

"Am experimentat tehnologie pe mai multe fructe chiar si tomate, dar, in prezent, procesam cirese bio de pe dealurile insorite de langa Simleul Silvaniei, afine de padure din muntii Bihorului, la care adaugam putin must de struguri bio concentrat, provenit din struguri cultivati in sudul judetului Timis.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro