Ce este ergoterapia si cat de important este tratamentul pentru varstnici

Ce este ergoterapia si cat de important este tratamentul pentru varstnici

"Varstnicii reprezinta o categorie populationala careia este nevoie sa ii aplicam programe de reabilitare prin ergoterapie pentru a-i ajuta sa obtina independenta la un nivel cat se poate de ridicat si sa isi aminteasca faptul ca viata lor are un sens. Cu ajutorul ergoterapiei preventive se poate evita uneori chiar spitalizarea acastor persoane."Aceasta forma de terapie este de multe ori cea mai eficienta dintre toate celelalte terapii deoarece reprezinta o terapie de sustinere ce consta in exercitiul psihic si fizic permanent care ii ajuta pe batranii pacienti sa se deconecteze de la durerile emotionale si fizice cu care se confrunta zi de zi.

acum 39 luni (13 Oct 2017)

"Varstnicii reprezinta o categorie populationala careia este nevoie sa ii aplicam programe de reabilitare prin ergoterapie pentru a-i ajuta sa obtina independenta la un nivel cat se poate de ridicat si sa isi aminteasca faptul ca viata lor are un sens. Ergoterapia sau terapia ocupationala se refera la acea forma de terapie care pune accentul pe desfasurarea unor activitati recreative cu bolnavii", explica, pentru Adevarul, psihologul Mihaela Cruceru.

Cu ajutorul ergoterapiei preventive se poate evita uneori chiar spitalizarea acastor persoane."Aceasta forma de terapie este de multe ori cea mai eficienta dintre toate celelalte terapii deoarece reprezinta o terapie de sustinere ce consta in exercitiul psihic si fizic permanent care ii ajuta pe batranii pacienti sa se deconecteze de la durerile emotionale si fizice cu care se confrunta zi de zi. Este foarte frumos de observant faptul ca in ergoterapie nu ne uitam numai la deficientele pacientilor ci si la resursele acestora", mai spune specialistul. La la nivel fizic, mareste rezistenta la oboseala,dezvolta coordonarea, iar la nivel social formeaza si dezvolta cooperarea si responsabilitatea in cadrul grupului", explica psihologul. In timpul acestor activitati se observa si se analizeaza problemele varsticilor, apoi sa se propun solutii de evitare a durerilor in gesturile zilnice, cu ajutorul medicului curant . "Printre activitatile creative care se pot folosi in cadrul programelor de reabilitare prin ergoterapie pentru varstnici enumeram: pictura, cusutul, sculptura, olaritul, impletiturile, origami, dans-terapie, excursii in grup etc. Specialistul precizeaza ca efortul fizic trebuie dozat astfel incat batranii sa se simta confortabil in activitatile pe care le desfasoara,fara sa se simta suprasolicitati. Varstnicii privesc viata in profunzime, o inteleg mai bine si ne ajuta si pe noi sa o valorificam altfel decat o faceam inainte. De la ei invatam o multime de lucruri din simplu motiv ca au calatorit prin atat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro