Ce este, de fapt, o calorie. Adevarul despre unitatea de masura si importanta ei reala in dieta de slabire

Ce este, de fapt, o calorie. Adevarul despre unitatea de masura si importanta ei reala in dieta de slabire

Cadrul didactic explica simplu si cu ajutorul imaginilor despre cum ajunge corpul uman la un echilibru caloric si de ce ne ingrasam - deoarece consumam prin mancare mai multe calorii decat arde organismul nostru, iar excesul de energie e depozitat sub forma de grasimi - sau de ce slabim - ardem mai multe calorii decat consumam.

acum 88 luni (17 May 2016)

Ce este o calorie si de cate avem, cu adevarat, nevoie? Cate calorii se ard prin 100 de sarituri sau la o alergare pe distanta lunga?

Cadrul didactic explica simplu si cu ajutorul imaginilor despre cum ajunge corpul uman la un echilibru caloric si de ce ne ingrasam - deoarece consumam prin mancare mai multe calorii decat arde organismul nostru, iar excesul de energie e depozitat sub forma de grasimi - sau de ce slabim - ardem mai multe calorii decat consumam. Se stie ca femeile au nevoie de circa 2.000 de calorii zilnic pentru ca organismul lor sa functioneze optim, iar barbatii 2.500.

Un alt aspect bine punctat in lectia celor de la ted.com e modul in care se impart caloriile: 10% merg pentru digestie, 20% pentru activitate psihica, iar restul de 70% - asigura functiile de baza ale organelor interne.

Despre cum masuram energia pe care o folosim puteti afla din video-ul de mai jos:

Mai puteti citi:

Cate calorii, grasimi si sare contin unele dintre cele mai populare mezeluri: care sunt cele mai nocive alegeri pentru o gustare rapida ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro