Ce este creierul abdominal si cum ne influenteaza viata. Calitatea digestiei si vitalitatea depind de mintea din plex

Ce este creierul abdominal si cum ne influenteaza viata. Calitatea digestiei si vitalitatea depind de mintea din plex

Creierul abdominal este localizat in partea superioara a abdomenului, in zona stomacului, fiind practic o retea de trasee nervoase, de unde pleaca anumite emotii si reflexe neconditionate pe care oamenii le au. "Veti constata de cele mai multe ori ca frica este localizata in zona plexului solar, dar ea se poate manifesta si la nivelul inimii, cand cuiva ii este frica sa iubeasca sau sa fie iubit, frica sub forma nodului in gat, cand o persoana are o teama de a vorbi in public sau, in general, de a spune ceva pe un anumit subiect, ori la nivel mental, care se caracterizeaza printr-o imprastiere a gandurilor, in sensul ca persoana respectiva are dificultati in a se concentra pe ce face", detaliaza psihologul Stelian Chivu.

acum 75 luni (18 Mar 2018)

Creierul abdominal este localizat in partea superioara a abdomenului, in zona stomacului, fiind practic o retea de trasee nervoase, de unde pleaca anumite emotii si reflexe neconditionate pe care oamenii le au. De exemplu, cu ajutorul creierului abdominal, o persoana isi poate regla ritmul cardiac, evident, dupa ce a exersat acest lucru o anumita perioada de timp, pentru ca nimic nu vine de la sine", explica psihologul Stelian Chivu.

Creierul abdominal mai este numit de specialisti si sediul naturii emotionale pentru ca acesta este responsabil cu o parte dintre emotiile grosiere, cum ar fi fricile sau lacomia, invidia, ori dorinta de razbunare.

Aceasta parte a corpului nostru este un veritabil depozit de stres, de eliberarea caruia depinde sanatatea noastra emotionala, psihica si fizica. Daca alegem sa refulam stresul, el nu se va elibera complet si ne va crea probleme si mai mari, daca il acumulam, va atinge la un moment dat o masa critica si este de la sine inteles ce se poate intampla, iar daca il negam, nu inseamna ca nu exista. Te poti aseza pe o canapea sau un pat, oriunde ai o pozitie confortabila, iar dupa aceea este important sa iti relaxezi corpul fizic si pe cel emotional, iar pe cat posibil sa ai cat mai putine ganduri.

"Veti constata de cele mai multe ori ca frica este localizata in zona plexului solar, dar ea se poate manifesta si la nivelul inimii, cand cuiva ii este frica sa iubeasca sau sa fie iubit, frica sub forma nodului in gat, cand o persoana are o teama de a vorbi in public sau, in general, de a spune ceva pe un anumit subiect, ori la nivel mental, care se caracterizeaza printr-o imprastiere a gandurilor, in sensul ca persoana respectiva are dificultati in a se concentra pe ce face", detaliaza psihologul Stelian Chivu.

Pentru a intelege mai bine ce este creierul abdominal, il putem compara cu o persoana care este extrem de absorbita de ceea ce f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro