Ce este coaching-ul si care este diferenta intre acesta si sedintele la psiholog, la Adevarul Live de la 14:00
Principalele comentarii: "Coaching modern are o istorie mai recenta, in ultimii 20-25 de ani. Exista mai multe tipuri sau sisteme de coaching si fiecare coach are propria sa cale de a-si conduce clientul catre telurile pe care acesta si le-a stabilit. Genul acesta de antrenament opereaza atat cu mintea constienta, cat si cu subconstientul, in functie de tipul si metoda de coaching. "Daca schimbarea pe care o initiaza psihoterapia este una de remediere, schimbarea propusa de coaching este una generativa, care opereaza cu abilitati, talente, cunostiinte, cu scopul de a crea ceva calitativ superior.
Principalele comentarii:
"Coaching modern are o istorie mai recenta, in ultimii 20-25 de ani.
"Exista mai multe tipuri de coaching. De business, personal, dar pentru mine exista doar coaching.
Oamenii intra intr-o relatie cu un coach atunci cand nu se descurca intr-o situatie, sau cand vor sa ramana motivati, dar nu doar cand au o problema", a mai spus coach-ul Apetrei.
"Consilierea psihologica are scopul de optimizare, autocunoastere a unei persoane. Trebuie diferentiat de domeniul clinic, acolo unde vorbim de depresie, anxietate. Psihologul care se apropie de coaching nu are legatura cu domeniul clinic", explica psihologul Mihai Copaceanu.
"Coachingul curat, care respecta standardele profesionale, se preocupa de prezent si de viitor. Un coach are dificultati de a trimite un client la psihiatru sau psiholog", sustine Viorel Apetrei. Vorbim de traume ce vin din trecut, care pot fi sursa vulnerabilitatilor. E nevoie de coaching prin prisma stresului de la serviciu sau de acasa, optimizarea la serviciu", considera psihologul Copaceanu.
"Omul este o suma de experiente, fiecare trebuie sa-si cunoasca capacitatile, pregatirea, limitele.
Viorel Apetrei, mentor coach FOTO: Marian Iliescu/Adevarul Clientii au un comportament demonstrativ, ne arata ce vrem sa vedem
"Lucram si in echipe, grupuri, in organizatii.
"De fata cu noi, clientii au un comportament demonstrativ, diferit, ne arata ce vrem sa vedem. Un coach are nevoie de multi ani de pregatire, nu cateva zile de citit niste carti.
Coaching-ul se confunda de multe ori cu mentoratul, consultanta. Dar in Romanie inca este la inceput", a mai spus Viorel Apetrei
Ce este coaching
Potrivit site-ului Societatii Romane de Coaching, "coaching" inseamna "antrenament"... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro