Ce este astenia de primavara si cum schimbarile de temperatura ne pot afecta organismul

Ce este astenia de primavara si cum schimbarile de temperatura ne pot afecta organismul

Astenia de primavara este simtita diferit de fiecare persoana, in functie de sensibilitatile organismului. Persoanele meteosensibile sunt afectate de presiunea atmosferica si pot suferi stari de ameteala, presiune la nivelul ochilor, dureri de cap si oboseala accentuata", mai spune specialistul.

acum 36 luni (19 Mar 2017)

Astenia de primavara este simtita diferit de fiecare persoana, in functie de sensibilitatile organismului. "La inceputul primaverii la multe persoane apare o senzatie de moleseala fizica si psihica. Astenia mai poate da si o oboseala fizica accentuata, dureri de cap, dar si iritabilitate. Este nevoie de timp ca organismul sa se adapteze la noile temperaturi, dar si la faptul ca ziua se mareste", spune medicul internist Florin Tudor.

Persoanele meteosensiblile sunt cele mai afectate de schimbarile de temperatura. In cazul lor organismul nu reactioneaza foarte bine la schimbarile bruste de temperatura, cand de la o zi la alta se trece la iarna la primavara. Persoanele meteosensibile sunt afectate de presiunea atmosferica si pot suferi stari de ameteala, presiune la nivelul ochilor, dureri de cap si oboseala accentuata", mai spune specialistul. "Iarna in general facem mai putina miscare, stam mai mult in casa si avem o dieta mai bagata in grasimi. Carnea de porc, muraturile si conservele ne pot face sa acumulam cateva kilograme in plus. "Persoanele care sufera de hipertensiune pot fi afectate mai serios de presiunea atmosferica si schimbarile de temperatura. De asemenea bolile reumatice se accentueaza primavara, cand este umezeala mare si apar durerile. Si persoanele cu afectiuni cardiace se pot simti mai rau", mai spune specialistul.

Cum scapam de astenie

Ca sa invingem astenia trebuie sa dam un imbold organismului. "Chiar daca nu avem chef, trebuie sa incepem sa facem mai multa miscare. Pe plan psihic, trebuie sa incercam sa percepem primavara ca o revenire la viata a naturii si sa o tratam ca atare. Trebuie sa consumam cat mai multe fructe, salate de legume si peste pentru ca organismul sa isi refaca depozitul de vitamine", mai spune medicul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro