Ce este 4chan, locul pozelor nud cu vedete si site-ul care o ameninta pe Emma Watson cu defaimarea imaginii

Ce este 4chan, locul pozelor nud cu vedete si site-ul care o ameninta pe Emma Watson cu defaimarea imaginii

4chan este un site destul de simplu, pornit si intretinut de un singur om, si este bazat pe o idee din Asia. Spre deosebire de alte site-uri si forumuri, 4chan nu le cere utilizatorilor sa se inregistreze, iar daca nu isi aleg un nume, sunt "anonymous" (de aici numele acelei legiuni online). In materie de cifre de audienta si raspandire, 4chan ajunge la circa 20 de milioane de vizitatori unici pe luna cu 540 de milioane de afisari de pagina. Totusi, Reddit are mai multi utilizatori si afisari de pagina: 115 milioane de "unici" cu cinci miliarde de afisari. In 2011, Poole a spus ca sunt aproximativ 20 de moderatori voluntari pe 4chan, alaturi de o echipa de "portari" care pot sterge mesaje si imagini.

acum 82 luni (24 Sep 2014)

4chan este un site destul de simplu, pornit si intretinut de un singur om, si este bazat pe o idee din Asia. 4chan a fost lansat in octombrie 2003, iar fondatorul sau a fost inspirat de site-ul japonez Futaba Channel (sau 2chan). Site-ul 4chan a ajuns in cativa ani punctul de colectare a trivialitatilor Internetului, dar si locul de nastere al miscarii "Anonymous".

Inainte de a discuta in detaliu despre 4chan, trebuie analizat putin Futaba Channel sau 2 chan. Acesta este un site japonez bazat doar pe distribuire de imagini si conversatii pornite pe marginea acestora. Christopher Poole, cunoscut online drept "moot", era unul dintre utilizatorii 2chan si a fost suficient de impresionat de acesta, incat i-a preluat ideea, l-a tradus si a lansat in Statele Unite ale Americii domeniul 4chan.org. Si a facut toate astea la varsta de 15 ani pe parcursul unei vacante de vara, lansarea fiind in toamna lui 2003.

Spre deosebire de alte site-uri si forumuri, 4chan nu le cere utilizatorilor sa se inregistreze, iar daca nu isi aleg un nume, sunt "anonymous" (de aici numele acelei legiuni online). In materie de cifre de audienta si raspandire, 4chan ajunge la circa 20 de milioane de vizitatori unici pe luna cu 540 de milioane de afisari de pagina. Totusi, Reddit are mai multi utilizatori si afisari de pagina: 115 milioane de "unici" cu cinci miliarde de afisari. Poole a ajuns, la un moment dat, sa aiba datorii de 20.000 de dolari. Structura 4chan si istoria Anonymous

La inceput, pe 4chan existau doar doua categorii: /a/ - Anime/General si /b/ - Anime/Random. In contextul 4chan, raidurile presupunea ca unul sau mai multi utilizatori se folosesc de tehnologie, isi coordoneaza actiunile si ataca anumite tinte. De multe ori au atacat si pentru distractie, iar Anonymous nu este o grupare in care te inscrii, ci doar te raliezi scopului lor. Unele raiduri au presupus publicarea de informatii private, inscrierea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro