Ce e un telefon modular: de la conceptul Project Ara la actualul Lenovo Moto Z

Ce e un telefon modular: de la conceptul Project Ara la actualul Lenovo Moto Z

Cel mai apropiat de acea viziune este Moto Z si respecta doua idei simple pentru a avea succes: fiecare modul este de tipul plug difuzorul, bateria externa, carcasele pentru spatele Moto Z rezolva "nevoi" simple de sunet mai bun, autonomie, design, iar proiectorul vine pentru divertisment - si vor mai fi multe de tipul acesta. Din nefericire, nu poate fi facut acest pas deocamdata, deoarece Google are nevoie de producatori de componente (sasiu si module), are nevoie de o piata catre care sa vanda si de software optimizat, ca la montarea unei camere sau unui nou procesor sa nu se dea totul peste cap.

acum 90 luni (20 Jun 2016)

Lenovo Moto Z si Z Force sunt doua modele lansate in aceasta luna. Ambele sunt modulare si Lenovo promite ca in urmatorii doi-trei ani nu va schimba designul, astfel incat modulele sa se potriveasca. Aceste module, denumite "Moto Mods", vor costa intre 50 si 200 de dolari si vor fi lansate odata cu telefoanele in septembrie. Ce e un telefon modular si care sunt marile (dez)avantaje

"Nevoia" de un telefon modular nu exista. Apreciam LG G5 in februarie, ca venea cu o idee noua, dar acum pare atat de invechita pe langa ce a creat Lenovo, ca mare parte din dezavantaje se bazeaza pe experienta LG G5. Este insa valabil, chiar si in acest caz, ca un modul este un plus.

Lumea a inceput sa viseze la astfel de telefoane in toamna lui 2013, cand a aparut conceptul Phonebloks, creatia lui Dave Hakkens. N-a avansat mai departe de stadiul acesta, dar Google pare sa aiba un produs cat de cat prototip dezvoltat de departamentul Project Ara. Acesta este cu adevarat un telefon modular asa cum te-ai astepta: schimbi orice piesa si faci upgrade de performanta cand ai nevoie. S-a dovedit insa supraestimat si s-ar putea sa nu fie atat de modular pe cat visau entuziastii.

Cel mai apropiat de acea viziune este Moto Z si respecta doua idei simple pentru a avea succes: fiecare modul este de tipul plug difuzorul, bateria externa, carcasele pentru spatele Moto Z rezolva "nevoi" simple de sunet mai bun, autonomie, design, iar proiectorul vine pentru divertisment - si vor mai fi multe de tipul acesta. Atat timp cat nu devine un disconfort sa schimbi modulele, poti fi tentat sa investesti bani in ele. Din nefericire, nu poate fi facut acest pas deocamdata, deoarece Google are nevoie de producatori de componente (sasiu si module), are nevoie de o piata catre care sa vanda si de software optimizat, ca la montarea unei camere sau unui nou procesor sa nu se dea totul peste cap. Sunt probleme cand adaugi un card microSD, ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro