Ce e GovITHub, planul Guvernului de a schimba Romania prin industria IT

Ce e GovITHub, planul Guvernului de a schimba Romania prin industria IT

Acest consiliu este alcatuit din Florin Talpes, director si fondator BitDefender, Radu Georgescu, Founding Partner GECAD Group, Bogdan Iordache, fondatorul conferintei HowToWeb - pe teme de IT, Andrei Avadanei, fondatorul conferintei de securitate cibernetica DefCamp, Dan Nechita, consilierul prim-ministrului cu atributii in sisteme informatice, si Radu Puchiu, secretar de stat. De aici deriva si celelalte atributii: prioritizarea propunerilor de proiecte si consolidarea programului prin definirea regulilor de organizare interna, asigurarea transparentei si a deschiderii programului, monitorizarea progresului. In al doilea rand, ce a reusit sa creeze volumul de investitii in eProiecte, ce industrie de software, bazata pe inovatie, a reusit sa creeze si care sa poata fi extinsa regional sau global. Acum, daca ne uitam la structura industriei de software, vom constata ca e o industriei dominata de centre de cercetare si dezvoltare ale multinationalelor, iar restul sunt centre de outsourcing (externalizare servicii IT - n.r.).

acum 78 luni (4 Aug 2016)

Dacian Ciolos, premierul Romaniei, sustine ca si-a dorit o schimbare in administratia publica din Romania inca de cand a revenit din Bruxelles, unde nivelul digitalizarii este mult mai ridicat decat pe piata locala. Azi, nu e cazul sa vedem de ce nu s-au facut, ci cum putem arde etape", a declarat acesta in conferinta de presa in care a anuntat programul.

GovITHub debuteaza cu un consiliu interimar de specialisti in anumite nise ale IT-ului si care, pana in septembrie, trebuie sa aleaga cateva proiecte dintre cele care vor fi inscrise pe site-ul oficial. Acest consiliu este alcatuit din Florin Talpes, director si fondator BitDefender, Radu Georgescu, Founding Partner GECAD Group, Bogdan Iordache, fondatorul conferintei HowToWeb - pe teme de IT, Andrei Avadanei, fondatorul conferintei de securitate cibernetica DefCamp, Dan Nechita, consilierul prim-ministrului cu atributii in sisteme informatice, si Radu Puchiu, secretar de stat.

Echipa aceasta care va reprezenta programul guvernului are, pentru urmatoarea luna, cateva atributii, dintre care cea mai importanta este selectia membrilor pentru primele proiecte de eficientizare si digitalizare a administratiei publice. Acestia vor fi de doua feluri: bursieri, platiti cu 2.000 de euro pe luna, si voluntari. De aici deriva si celelalte atributii: prioritizarea propunerilor de proiecte si consolidarea programului prin definirea regulilor de organizare interna, asigurarea transparentei si a deschiderii programului, monitorizarea progresului. Porneste cu un consiliu de oameni specializati, va alege proiecte pe care oamenii le inscriu pe site, iar din septembrie incepe munca propriu-zisa. Birocratia este tinta numarul unul, dar la fel de importanta este gestionarea eficienta a resurselor de care statul dispune.

Florin Talpes a spus, in aceeasi conferinta de presa, ca exista o neincredere in initiative, dar aceasta nu e genetica, nu e ereditara, ci e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro