Ce drepturi aveti cand avionul cu care calatoriti intarzie foarte mult. Valoarea despagubirilor permise conform legii

Ce drepturi aveti cand avionul cu care calatoriti intarzie foarte mult. Valoarea despagubirilor permise conform legii

In cazul in care calatoria este una cu escala, iar primul zbor are intarzieri care determina pierderea legaturii, compania trebuie "sa ofere posibilitatea de a opta intre rambursarea costului biletului si zborul de intoarcere catre aeroportul de imbarcare cu prima ocazie sau redirectionarea cat mai repede posibil catre destinatia finala/redirectionarea la o data ulterioara agreata de dumneavoastra, in conditii comparabile de transport si in functie de locurile disponibile.

acum 76 luni (29 Mar 2018)

Legislatia europeana privind drepturile pasagerilor se aplica in cazurile in care o cursa este operata de o companie din UE sau din afara spatiului comunitar si daca se foloseste un aeroport din acest spatiu.

In cazul in care calatoria este una cu escala, iar primul zbor are intarzieri care determina pierderea legaturii, compania trebuie "sa ofere posibilitatea de a opta intre rambursarea costului biletului si zborul de intoarcere catre aeroportul de imbarcare cu prima ocazie sau redirectionarea cat mai repede posibil catre destinatia finala/redirectionarea la o data ulterioara agreata de dumneavoastra, in conditii comparabile de transport si in functie de locurile disponibile. Daca sunteti redirectionat si ajungeti la destinatia finala cu o intarziere de cel putin 3 ore, aveti dreptul la o despagubire", se arata pe pagina de internet a Comisiei Europene. In astfel de cazuri, chiar daca nu veti primi despagubiri, operatorul trebuie totusi sa va ofere o alta solutie (rambursare sau redirectionare) si asistenta (mese si/sau cazare) pe durata asteptarii unui alt mijloc de transport". "In cazul in care va aflati deja la aeroport si optati pentru redirectionare, aveti dreptul la mese si bauturi racoritoare, in functie de timpul de asteptare, si la doua apeluri telefonice, mesaje sau e-mailuri. De asemenea, aveti dreptul la cazare peste noapte, in cazul in care redirectionarea are loc a doua zi si, in functie de circumstante, puteti primi compensatii financiare", se arata in normativele europene. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro