Ce culori ale pielii indica probleme serioase de sanatate. "Celulele produc deseuri care modifica coloritul pielii"

Ce culori ale pielii indica probleme serioase de sanatate.

Culoarea pielii poate indica o serie de afectiuni, dupa cum arata medicul Corneliu Dobre, medic primar dermatolog din cadrul Clinicii de Dermatologie de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi. Citeste si: Cum tratam cuperoza, boala dizgratioasa care da batai de cap dupa varsta de 30 de ani.

acum 95 luni (7 Apr 2016)

Culoarea pielii poate indica o serie de afectiuni, dupa cum arata medicul Corneliu Dobre, medic primar dermatolog din cadrul Clinicii de Dermatologie de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Conform specialistului, modificarile care tin de culoarea si aspectul pielii trebuie imediat raportate medicului de familiei sau medicului specialist.

Pe de alta parte, roseata nu este o caracteristica absolut obligatorie specifica hipertensivilor, in randul acestor bolnavi existand si persoane care nu au o coloratie neobisnuita a pielii.

Roseata, insa, poate fi si o caracteristica a bolilor de tiroida.

Hipertiroidia, pe de alta parte, determina o roseata care se instaleaza de la bust in sus, uneori fiind insotita de palme umede si reci. De asemenea, roseata poate indica si ca persoana in cauza consuma alcool in cantitati semnificative. In acest caz, pe chipul oamenilor pot fi observate mai multe vase de sange colorate rosu intens.

"Cand secretiile nu se mai metabolizeaza sau degradeaza normal, se acumuleaza produsi nocivi organismului, cum este bilirubina, si atunci pielea devine galbuie si are aspect bolnavicios. Poate fi vorba de boli ale pancreasului sau de diferite forme de hepatita. Culorile pamantii pot fi semn al unui cancer digestiv sau de colon, caz in care toxinele nu se mai elimina normal din organism, iar celulele canceroase se inmultesc.

Persoanele care au probleme cu circulatia la nivelul extremitatilor mainilor si picioarelor, din cauza oxigenarii deficitare a sangelui, au pielea de culoare albastruie.

Nuanta albastra-vinetie se instaleaza pentru ca inima nu mai functioneaza corespunzator, sangele transportand o cantitate mai mica de oxigen.

Persoanele care au o culoare mai deschisa a tenului sufera de cele mai multe ori de anemie.

Citeste si:

Cum tratam cuperoza, boa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro