Ce cred romanii despre limba engleza si ce spun studiile

Ce cred romanii despre limba engleza si ce spun studiile

Peste jumatate din romani considera ca engleza este cea mai utila limba straina pentru dezvoltarea lor personala, insa specialistii sunt de parere ca a cunoaste doar limba engleza, chiar si la un nivel avansat, nu mai este suficient pentru un loc de munca bine platit. Engleza te invata sa fii mai structurat in gandire Aceasta adauga ca micutii si adolescentii care deprind de la varste fragede aceasta limba, au sanse sporite de a se descurca la scoala cat si mai tarziu in viata.

acum 79 luni (2 Mar 2016)

Peste jumatate din romani considera ca engleza este cea mai utila limba straina pentru dezvoltarea lor personala, insa specialistii sunt de parere ca a cunoaste doar limba engleza, chiar si la un nivel avansat, nu mai este suficient pentru un loc de munca bine platit.

Concret, 59% din romani sunt de parere ca a cunoaste o limba straina este foarte important, potrivit unui Eurobarometru.

"Suntem o tara destul de noua si avem acces la limbile straine abia din 1989, este cumva firesc sa ne aflam pe o pozitie codasa.

Parintii tineri dau bani grei pentru educatia copiilor

La randul ei, expertul in Educatie Stefania Filip spune ca tendinta parintilor este sa ii determine pe copiii lor sa invete engleza la un nivel avansat. Cei care acorda tot mai multa atentie necesitatii de a cunoaste engleza la un nivel care sa le permita copiilor sa se adapteze la circumstantele globalizarii sunt parintii tineri. Deschiderea pentru invatarea acestei limbi creste de la an la an, iar cursurile de engleza sunt tot mai sofisticate", a subliniat Stefania Filip.

Engleza te invata sa fii mai structurat in gandire

Aceasta adauga ca micutii si adolescentii care deprind de la varste fragede aceasta limba, au sanse sporite de a se descurca la scoala cat si mai tarziu in viata.

"O limba straina te invata sa fii mai structurat, sa gandesti altfel, iti dezvolta abilitatea de a te descurca in diferite circumstante", a declarat si Gabriel Chicioreanu, specialist in recrutare, care marturiseste ca angajatorii pun mult pret pe cunoasterea avansata a limbii engleze. De pilda, in call-center se cer astfel de limbi si, pentru ca nu sunt putini pe piata care sa aiba cunostinte avansate, cei care le stiu au un mare avantaj la angajare", a completat recrutorul. Acestia arata ca, fluenta in limba straina se numara printre principalele abilitati preferate de o companie, dar in realitate, la evaluari au af... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro