Ce cred prezidentiabilii despre amnistia electorala a PSD

Ce cred prezidentiabilii despre amnistia electorala a PSD

Am intrebat prezidentiabilii ce parere au despre faptul ca Guvernul scuteste cele trei categorii de romani - pensionarii, mamele si bugetarii - de la plata unor sume de bani, care le-au parvenit din vina unor functionari publici. In schimb, Alina Gorghiu, vicepresedinte si purtator de cuvant al PNL, ne-a declarat ca, pe fond, proiectul amnistierii fiscale este bun, dar ca de aici si pana la amnistierea pentru fapte de coruptie sau de orice natura nu mai este decat un pas, aluzie la legea amnistiei si gratierii, care este blocata in Parlament. Proiectul a trecut si de Comisia de Munca de la Camera Plenul Senatului a extins amnistierea fiscala de la personalul din invatamant la toti bugetarii care au obtinut venituri de natura salariala constatate a fi nelegale prin rapoartele Curtii de Conturi sau alte institutii de control, acestia fiind scutiti de la restituirea sumelor.

acum 115 luni (3 Sep 2014)

Am intrebat prezidentiabilii ce parere au despre faptul ca Guvernul scuteste cele trei categorii de romani - pensionarii, mamele si bugetarii - de la plata unor sume de bani, care le-au parvenit din vina unor functionari publici. Prezidentiabilii agreeaza ideea scutirii de la plata a pensionarilor, mamelor si tuturor salariatilor, dar cer sa se ia masuri concrete pentru ca functionarii care au gresit sa plateasca. Gaura bugetara este de 400 milioane de lei, conform ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Ponta: N-au facut-o ca sa se imbogateasca

La scut timp dupa ce Curtea de Conturi a descoperit ca mamele si pensionarii au primit bani in plus, incepand cu anul 2011, premierul Victor Ponta a cerut ministrului Muncii, Rovana Plumb, sa redacteze un proiect de lege privind amnistia fiscala.

In acest context, astfel de masuri trebuie privite ca avand, in mod evident, un caracter profund populist si un scop eminamente electoral. In conditiile in care ca sa te voteze la prezidentiale, dar tai cu 29% investitiile in proiectele de infrastructura, ne indreptam spre un dezastru", ne-a declarat Udrea.

Macovei: Functionarii sa plateasca

Monica Macovei, prezidentiabil independent si proaspat demisionara din PDL, aproba masura Guvernului, dar, la fel ca fosta sa colega de partid, cere ca cei vinovati sa fie pedepsiti. "Sunt de acord ca cei care au primit bani mai multi din vina functionarilor sa nu dea banii inapoi, dar functionarii care au gresit trebuie sa plateasca prejudiciul, nu fiecare dintre noi, pentru ca nu noi am gresit.

"Mita electorala"

Pana la ora publicarii materialului, prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, nu a iesit cu un punct de vedere privind aceasta masura. In schimb, Alina Gorghiu, vicepresedinte si purtator de cuvant al PNL, ne-a declarat ca, pe fond, proiectul amnistierii fiscale este bun, dar ca de aici si pana la amnistierea pentru fapte de c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro