Ce contin documentele prezentate de Laura Codruta Kovesi prin care a respins acuzatia de plagiat
Pe parcursul a aproape 250 de pagini, ea explica, intre altele, ca publicase in calitate de magistrat o serie de articole in reviste de specialitate si in mai multe carti, atit in calitate de autor, cit si de coautor. Sefa DNA precizeaza ca teza de doctorat contine 444 de pagini si 442 de note de subsol si ca ea a implicat studiul a 286 de surse bibliografice, dintre care 103 tratate, cursuri si monografii, 71 de articole publicate in articole de specialitate, 27 de surse de legislatie nationala, 20 de surse de legislatie internationala si 65 de surse online (site-uri).
Pe parcursul a aproape 250 de pagini, ea explica, intre altele, ca publicase in calitate de magistrat o serie de articole in reviste de specialitate si in mai multe carti, atit in calitate de autor, cit si de coautor. Acestea fusesera publicate sub numele de familie "Lascu" pina cind actuala procuroare-sefa a DNA s-a casatorit si si-a schimbat numele in Kovesi, potrivit Europa FM.
Invitata la emisiunea Avocatul Diavolului, de la"Europa FM", procuroarea-sefa a Directiei Nationale Anticoruptie a facut publice documentele in baza carora Consiliul National de Etica a stabilit, in 2012, ca lucrarea sa de doctorat nu este rezultatul unui plagiat. Jurnalistii de la Europa FM au postat documentele pe site-ul postului de radio. 442 de pagini, 442 note de subsol
Kovesi precizeaza ca paragrafele indicate de autorul sesizarii de plagiat sunt, in general, trimiteri la elemente introductive din teza, precum si la elementele introductive din capitolele lucrarii. Paragrafele incriminate nu se refera la cercetarea stiintifica-propriu zisa, constind in elementele de originalitate tratate de autoare.
Laura Codruta Kovesi sustine ca paragrafele atribuite altor autori ii apartin, de fapt, pentru le publicase inaintea includerii lor in lucrarile autorilor respectivi.
In plus, paragrafele care contin aprecieri generale si sursele folosite in elaborarea tezei de doctorat sunt citate in bibliografia tezei, chiar daca in sesizare sunt atribuite altor autori.
Sefa DNA precizeaza ca teza de doctorat contine 444 de pagini si 442 de note de subsol si ca ea a implicat studiul a 286 de surse bibliografice, dintre care 103 tratate, cursuri si monografii, 71 de articole publicate in articole de specialitate, 27 de surse de legislatie nationala, 20 de surse de legislatie internationala si 65 de surse online (site-uri). "Am fost verificata in 2012"
"Eu am fost v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro