Ce complicatii poate avea consumul excesiv de dulciuri. Medic: "Cu ani in urma boala avea o mortalitate de 90%"

Ce complicatii poate avea consumul excesiv de dulciuri. Medic:

Se termina Postul, e liber la de toate, cam asa gandeste romanul, iar unitatile de primiri urgente ale spitalelor nu mai fac fata solicitarilor de tot felul. Ce medicamente sa avem in "trusa de urgenta" Cea mai buna conduita pentru a evita astfel de probleme este, evident, consumul rational de alimente si bauturi in general, deci si de dulciuri.

acum 90 luni (15 Dec 2016)

Se termina Postul, e liber la de toate, cam asa gandeste romanul, iar unitatile de primiri urgente ale spitalelor nu mai fac fata solicitarilor de tot felul. Excesul, de orice fel, e periculos, insa am incercat sa aflam ce complicatii ar putea avea consumul unei cantitati mai mari de dulciuri, preferatele copiilor in special.

Poate primii vizati de avertisment ar trebui sa fie obezii, spune medicul de familie Viorel Dumitrescu. Daca un diabetic diagnosticat stie la ce se expune, si e mai precaut, cineva care nu cunoaste ca s-ar confrunta cu o astfel de problema poate ajunge mai usor la hiperglicemie.

O alta complicatie a cresterii nivelului glucozei in sange este vasculita (inflamarea vaselor de sange), care poate determina chiar accidente vasculare. Rinichii sunt, de asemenea, suprasolicitati, astfel ca se poate ajunge si la crize renale.

Afectiuni grave si la copii

O complicatie majora o constituie tot la adulti pancreatita (inflamarea pancreasului), astfel ca organul responsabil cu secretia insulinei (cea care indeplineste rolul de a regla glicemia)si a enzimelor necesare digestiei trece printr-o grea incercare.

Gastro-duodenitele, enterocolitele, gastro-enteritele apar, in urma aceluiasi exces de dulciuri, in special la copii.

Ce medicamente sa avem in "trusa de urgenta"

Cea mai buna conduita pentru a evita astfel de probleme este, evident, consumul rational de alimente si bauturi in general, deci si de dulciuri. In cazul copiilor, spune medicul, ratia zilnica nu ar trebui sa depaseasca cele cateva tablete de ciocolata, sau 2-3 bomboane pe care cel mic le-a ochit in pomul de Craciun. "Asta in conditiile in care nu-i mai dam si altceva, adica nu 4-5 tablete de ciocolata, sau trei bomboane de pom si un alt dulce sau acele sucuri indulcite cu toate mizeriile", avertizeaza medicul. Pentru a trata hiperacid... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro