Ce citim de Craciun? De la "Craciunul regal" in regatul "Basmania" si in lumea lui Amza Pellea

Ce citim de Craciun? De la

Pentru zilele de vacanta din perioada Sarbatorilor de Iarna, scriitori, critici literari si reprezentanti ai catorva edituri importante recomanda cele mai potrivite carti pentru a fi citite "la gura sobei". "Pamantul si cerul lui Jacques Dorme" a lui Andrei Makine sau "A face dragoste aproape perfect" de Bebe Mihaescu fac parte dintre noutatile Polirom, iar Nemira propune pentru cadourile de sub brad o superba poveste, transforma si in film "Poveste de iarna" de Mark Helprin, a carei actiune se petrece intr-un New York magic prin care zboara un cal inaripat.

acum 73 luni (25 Dec 2014)

Pentru zilele de vacanta din perioada Sarbatorilor de Iarna, scriitori, critici literari si reprezentanti ai catorva edituri importante recomanda cele mai potrivite carti pentru a fi citite "la gura sobei". Daca va e dor de perioada uneia dintre cele mai tulburate perioade din istoria Romaniei, "Jurnalul de razboi 1916-1917" al Reginei Maria, editia ingrijita de Lucian Boia, publicat la Editura Humanitas este una dintre cele mai potrivite alegeri. In schimb, daca va e dor de Nea Marin, cu care unii dintre noi au petrecut atatea Revelioane impreuna, "Sa radem cu Nea Marin", de Amza Pellea, aparut tot la Editura Humanitas este o alta alegere potrivita.

"Pamantul si cerul lui Jacques Dorme" a lui Andrei Makine sau "A face dragoste aproape perfect" de Bebe Mihaescu fac parte dintre noutatile Polirom, iar Nemira propune pentru cadourile de sub brad o superba poveste, transforma si in film "Poveste de iarna" de Mark Helprin, a carei actiune se petrece intr-un New York magic prin care zboara un cal inaripat.

Cativa scriitori si critici literari importanti precum si reprezentanti ai unor edituri au au precizat pentru Mediafax ce carti ar recomanda sa fie citite in vacanta de Craciun. Astfel, poetul Florin Iaru recomanda pentru vacanta de Craciun "1001 si una de nopti", "Gottland", de Mariusz Szczygiel, desemnata cartea europeana a anului 2009, si "Scriitor in comunism - niste amintiri", de Stefan Agopian. Stefanescu spune ca, in vacanta de Craciun, ar trebui ca romanii sa citeasca macar o carte scrisa de Patrick Modiano, castigatorul premiului Nobel pentru literatura pe anul 2014, recomandand, dintre volumele traduse in Romania, "Micuta Bijou". Stefanescu recomanda si o carte de poezie care poate fi citita in vacanta de Craciun - "Intoarcerea barbarilor", de Mircea Dinescu.

Viorel Zaicu, director editorial All, recomanda pentru amatorii de carti "de vacanta" "Iliada" si "Odiseea" in varianta trun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro