Ce carti vom citi in 2017. Nicolae Breban isi publica autobiografia "Viata mea"

Ce carti vom citi in 2017. Nicolae Breban isi publica autobiografia

Corespondenta lui Cehov, in doua volume, o carte de Bruce Springsteen,"Born to Run" sunt alte titluri de referinta care vor aparea in 2017 in cadrul Bibliotecii Polirom,alaturi de noi volume in serii de autor consecrate, precum Orhan Pamuk ("Femeia cu parul rosu"), Haruki Murakami ("Pur si simplu despre muzica") si Philip Roth ("Contraviata"). Jurnalul sfarsitului de ciclu, de Vintila Horia Un mormant in cer, roman de Vintila Horia Crucea, eseu de Vintila Horia Seria de autor George Potra - Din Bucurestiul de ieri Constantin Ghika, 33 de ani in Romania De la 1 ianuarie, Editura Cartea Romanerasca este administrata de Editura Paralela 45, care va publica autori consacrati: Matei Visniec (Opera dramatica , volumele 1-2), Mihaela Miroiu (Cu mintea mea de femeie), Medeea Iancu (delacrois este tabu: suita romaneasca), Marian Ilea (Grasane facand baie cu usile larg deschise), Eugen Negrici ( Expresivitatea involuntara). De asemenea, la Polirom vor aparea: "Viata mea", de Nicolae Breban si "Adevarul, mai frumos decat legenda", de Ion Dichiseanu.Dupa povestea de iubire cu Sara Montiel, Ion Dichiseanu ne istoriseste alte episoade din viata sa, de la copilaria petrecuta la Adjud, alaturi de cei opt frati, pina la anii de scoala, izbucnirea razboiului si perioada petrecuta in lagarul austriac. Urmeaza anii de Politehnica si de IATC, armata si cutremurul din 1977, dupa care autorul ne delecteaza cu intimplari de la repetitii sau de pe platourile de filmare la Antoniu si Cleopatra, Post restant, Porto Franco, Tudor, Oedip rege, din calatoriile sale pe toate meridianele globului si alaturi de vedete precum JeanPaul Belmondo, Yves Montand, Omar Sharif sau Ursula Andrews.

acum 74 luni (3 Jan 2017)

Corespondenta lui Cehov, in doua volume, o carte de Bruce Springsteen,"Born to Run" sunt alte titluri de referinta care vor aparea in 2017 in cadrul Bibliotecii Polirom,alaturi de noi volume in serii de autor consecrate, precum Orhan Pamuk ("Femeia cu parul rosu"), Haruki Murakami ("Pur si simplu despre muzica") si Philip Roth ("Contraviata"). La treisprezece ani dupa evenimentele din "Viata mea de barbat", Nathan Zuckerman traieste calvarul unei boli de inima care-i impune o medicatie greu de suportat, dar si unicul sau efect secundar: impotenta.

Editura Nemira

In colectia Nautilus SF&Fantasy vor aparea cele doua volume din partea a treia a seriei Outlander - Cercul de piatra. Ele continua povestea lui Claire Fraser care ajunge in Scotia secolului al XVIII-lea unde traieste o nemuritoare poveste de dragoste, printre intrigile si luptele de putere ale epocii.

Seria de autor dedicata fratilor Strugatki continua cu romanele Lunea incepe sambata si Picnic la marginea drumului.

In colectia Babel de literatura universala vor aparea Floarea albastra, de Penelope Fitzgerald, despre viata faimosului poet Novalis, si Zeii tangoului, de Carolina De Robertis, o poveste emotionanta despre pasiunea pentru tango a unei tinere de 17 ani.

In colectia Yorick de arte ale spectacolului vor aparea volumele Teatrul asupritilor, de Augusto Boal, o traducere in premiera in Romania a cartii-canon despre teatru ca practica sociala, si o editie noua si adaugita Bricabrac, scrisa de regizorul Lucian Pintilie, un document extraordinar despre culisele teatrului si filmului.

La editura Nemi pentru copii, in 2017 vor aparea 3 volume din seria Cum sa-ti dresezi dragonul, o serie cunoscuta si indragita in toata lumea de copii.

Scrisori catre Monica Lovinescu

Printre cele mai importante titluri care vor aparea, la H... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro