Ce carti au furat romanii din librarii in 2014

Ce carti au furat romanii din librarii in 2014

Pe de alta parte, Petre Danila, reprezentant al Companiei de Librarii Bucuresti, a precizat, pentru Mediafax, ca printre cele mai furate carti ale anului 2014 din lantul de librarii au fost "Atlas geografic", de Octavian Mandrut (editura Corint), "Oameni buni si oameni de bine", de Iris Murdoch (editura Polirom) si "Copilaria", Maxim Gorki (editura Polirom).

acum 73 luni (27 Dec 2014)

In urma unui studiu efectuat de librariile Humanitas, la care au participat echipele de inventar din 11 orase din tara, a rezultat ca romanii au fost mai cinstiti in 2014, scrie Mediafax. "Trendul a fost semnificativ influentat de instalarea camerelor de luat vederi si de cele cateva interventii hotarate ale librarilor care au apelat in cazurile flagrante numarul 112", a declarat, pentru agentia de presa, Bogdan Baciu, coordonator PR & Marketing librariile Humanitas. Si totusi, cu toata vigilenta librarilor, iubitorii de carti, care le "iubesc" atat de mult, incat nu se pot dezlipi de ele cand ies din magazin si uita si sa treaca pe la casele de marcat, au reusit sa plece din magazine cu diverse volume preferate, printre care se numara cele mai vandute carti din 2014, ale unor nume in voga, precum Andreea Esca, Lucian Boia si Andrei Plesu.

Daca la libraria Humanitas Kretzulescu cele mai mari minusuri sunt din categoria revistelor literare sau carti pentru copii, in Libraria Humanitas de la Cismigiu, hotii au fost mai degraba interesati de cartile de drept, psihologie si medicina, unul dintre motive fiind probabil acela de a le vinde mai departe in anticariate, a mai spus Bogdan Baciu. Martin sau "Jocurile foamei", de Suzanne Collins, de la Editura Nemira, unde a aparut, de altfel, in acest an, si o carte aflata in mare voga in acest moment la nivel international si care are ca erou principal exact un hot de carti celebru. Este vorba despre "Omul obsedat de carti" de Allison Hoover Bartlett, care spune povestea reala a lui John Gilkey, care ani de zile a furat o multime de carti rare din librarii si anticariate.

Pe de alta parte, Petre Danila, reprezentant al Companiei de Librarii Bucuresti, a precizat, pentru Mediafax, ca printre cele mai furate carti ale anului 2014 din lantul de librarii au fost "Atlas geografic", de Octavian Mandrut (editura Corint), "Oameni buni si oameni de bine", de Iris Murdoch (editur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro