Ce capcane i-au intins politistii colegului lor pedofil de la Rutiera. De ce nu a putut fi descoperit mai devreme

Ce capcane i-au intins politistii colegului lor pedofil de la Rutiera. De ce nu a putut fi descoperit mai devreme

Specialistii spun ca nu este insa atat de simplu sa detectezi un comportament deviant si ca este nevoie de teste speficice pentru fiecare tip de deviatie in parte. Specialistul a declarat, la un post de televiziune, ca agresorul de 47 de ani ducea o viata dubla, comportamentul sau nefiind unul care sa le dea de inteles membrilor familiei ca ar avea astfel de porniri. Declaratia pedofilului: "Nu am facut nimic rau" Agentul Eugen Stan a fost retinut, luni, pentru 24 de ore, iar maine urmeaza sa fie prezentat in fata judecatorului de drepturi civile pentru emiterea unui mandat de arestare. Seful Politiei Romane a dispus, luni, verificari cu privire la agentul de la Brigada Rutiera a Capitalei retinut pentru doua infractiuni de agresiune sexuala, dar si un control referitor la managementul Brigazii Rutiere, a anuntat purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan. La randul lui, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui sa faca o analiza foarte serioasa a conducerii Politiei si ca poate trebuia sa o fi facut mai de mult. A scapat de un dosar penal Agentul Eugen Stan a reusit sa scape de un dosar penal de agresiune, dupa ce victima si-a retras plangerea.

acum 75 luni (8 Jan 2018)

Scandalul este abia la inceput. Agentul Eugen Stan (47 de ani), de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei (BPR), mai este suspect in alte cazuri socante. Dupa ce a fost prins, anchetatorii au verificat probe rezultate in urma unor analize si ar fi constatat ca Eugen Stan este autorul unui viol asupra unei minore, produs in urma cu sase ani. Concret, politistii de la Serviciul Omoruri, din cadrul Politiei Capitalei, ar fi identificat ADN-ul politistului in urmele de sperma colectate de pe hainele victimelor, potrivit Digi24.ro.

In aceste conditii, se ridica mari semne de intrebare in legatura cu testarea psihologica la care sunt supusi politistii si care ar trebui sa descopere daca un individ poate fi capabil sa comita asemenea fapte, pentru a fi inlaturat din sistem.

Specialistii spun ca nu este insa atat de simplu sa detectezi un comportament deviant si ca este nevoie de teste speficice pentru fiecare tip de deviatie in parte.

"Sunt teste psihologice, de abilitati cognitive, de personalitate, care se dau si la intrarea in sistem, dar si periodic. Instrumentele folosite la noi sunt extrem de vechi, unele chiar din perioada interbelica. Ca sa surprinzi astfel de devieri comportamentale este nevoie de teste specifice. E nevoie de scale validate pe diferite parafilii (n.r. tipuri de tulburari de comportament sexual). Pentru Ministerul de Interne trebuie sa incluzi o scala pentru alcool si droguri, alta pentru violenta si alta pentru deviatii comportamentale. De aceea suspectul nu a fost depistat in urma testarilor psihologice periodice", a explicat, pentru "Adevarul", psihologul Mihai Copaceanu.

Cum se comporta un pedofil

Testarea primara nu este insa suficienta, spune psihologul, iar ulterior subiectii trebuie supusi altor teste, mai aprofundate.

"Un test specific poate detecta inclinatiile spre pedofilie in jumatate de ora. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro