Ce boli pot ascunde arsurile in "capul pieptului"

Ce boli pot ascunde arsurile in

Ele sunt insotite in general si de dureri abdominale destul de mari si stari de voma. Si cancerul de stomac, care de multe ori are simptome discrete, poate da arsuri gastrice destul de puternice. Bolile de inima pot da arsuri Chiar daca multi dintre noi punem arsurile pe seama bolilor gastrice, acestea pot fi semnul unor boli grave de inima.

acum 48 luni (2 Dec 2016)

Arsurile gastrice apar atunci cand in stomac exista o cantitate foarte mare de acid. Daca aveti des atfel de manifestari este bine sa mergeti la un control de specialitate", spune dr.

Anumite boli de stomac, cum sunt gastrita sau ulcerul, dar si altele mult mai grave pot avea ca simptome arsurile. Ele sunt insotite in general si de dureri abdominale destul de mari si stari de voma. Inflamatia esofagului sau chiar cancerul de esofag pot da arsuri in piept. Si cancerul de stomac, care de multe ori are simptome discrete, poate da arsuri gastrice destul de puternice. De aceea astfel de simptome nu trebuie ignorate. Chiar daca multi pacienti se tem de endoscopie, aceasta se face acum cu anestezic local, dureaza maxim cateva minute si nu este dureroasa", mai spune medicul.

Bolile de inima pot da arsuri

Chiar daca multi dintre noi punem arsurile pe seama bolilor gastrice, acestea pot fi semnul unor boli grave de inima. "Atunci cand nu ajunge sange suficient la inima si o avem angina pectorala putem avea senzatia de arsuri puternice in piept. Daca aveti peste 50 de ani sau antecedente de boli cardiace in familie este semnul ca trebuie sa mergeti la medic. Arsurile urmate de durere mare in piept pot fi si semnul unui infarct", mai spune medicul. In cazul pietrelor la fiere acestea pot bloca la un moment dat canalul biliar si atunci apar arsuri, dar si dureri in partea superioara dreapta a abdomenului. Hernia hiatala, care pune presiune pe abdomen, poate da arsuri destul de puternice, chiar daca aceasta manifestare este mai rara", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro