Ce au voie si ce nu au voie sa manance cainii. Alimentatia care prelungeste viata animalului de companie

Ce au voie si ce nu au voie sa manance cainii. Alimentatia care prelungeste viata animalului de companie

Alimentatia animalelor de companie ii preocupa deopotriva pe medicii veterinari si pe proprietarii de animale. De exemplu, pentru cateii de talie mica este ideala o mancare de orez, cu legume si carne de pui, de preferat piept. Cei care isi iau un animal de companie trebuie sa stie ca este o mare responsabilitate, care cere timp, atentie, resurse financiare si cunoasterea unor notiuni din domeniu, care sa-i fereasca de moartea prematura a acestuia.

acum 87 luni (24 Feb 2016)

Alimentatia animalelor de companie ii preocupa deopotriva pe medicii veterinari si pe proprietarii de animale. Proprietarii cainilor si pisicilor, in proportie de 80%, prefera alimentatia industriala, uscata de tip granule sau umeda, cum ar fi conservele. De exemplu, pentru cateii de talie mica este ideala o mancare de orez, cu legume si carne de pui, de preferat piept. "Este asa-zisa boala "a cainelui de restaurant", care permanent primeste ceva, care e hranit in continuu. Asta determina disfunctii in lant, de pe urma secretiilor si enzimelor. In cazul cainilor de talie mare, frecventa este torsiunea de stomac, afectiune care este o urgenta medicala, care-i pune viata in pericol. Ce este strict interzis pentru un animal de companie Desi par foarte fericiti cand primesc ciocolata sau pastrama, produsele de acest gen sunt o adevarata bomba toxica. Dar lista produselor interzise este mult mai lunga: alcool, salam, carnati, oase de pui s.a. Cei care isi iau un animal de companie trebuie sa stie ca este o mare responsabilitate, care cere timp, atentie, resurse financiare si cunoasterea unor notiuni din domeniu, care sa-i fereasca de moartea prematura a acestuia. Oasele de pui sunt foarte periculoase, pot duce la constipatii dar si la perforarea intestinelor", afirma medicul Gabriel Axinte.

Specialistii veterinari spun ca orice posesor al unui animal de companie trebuie sa urmareasca atat comportamentul acestuia, cat si modul in care arata. Schimbarea de dispozitie, caderea parului, scaderea greutatii sau cresterea ei brusca sunt motive de ingrijorare si cel mai bine ar fi sa fie consultat un medic. Este deosebit de importanta si igiena animalului si a hranei sale. Trebuie evitata hrana alterata, apa trebuie schimbata cel putin odata pe zi, mesele sa fie regulate si, pe cat posibil, cantitatea de mancare sa fie controlata. Apa cu sare si vizita la veterinar, obligatorii in cazul intoxicatiilor Foarte multi iubitori de animale isi pierd fiinta iubita dupa ce aceast... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro