Ce au mancat cei 12 apostoli ai lui Iisus la Cina cea de Taina

Ce au mancat cei 12 apostoli ai lui Iisus la Cina cea de Taina

Este "aproape imposibil" de stiut cu siguranta meniul din acel moment, dar cunoscand obiceiurile alimentare ale celor apropiati lui Iisus, bazat pe paine nedospita, legume, fructe, peste , miere si vin, primul fel ar fi fost o salata din ierburi amare, pe baza de telina, simbolizand viata plina de lacrimi si tristete a evreilor in perioada sclaviei lor in Egipt, Felul al doilea a constat in peste -- prajit, la gratar sau la cuptor -- insotit de un sos dulce-acrisor.

acum 111 luni (3 Apr 2015)

Este "aproape imposibil" de stiut cu siguranta meniul din acel moment, dar cunoscand obiceiurile alimentare ale celor apropiati lui Iisus, bazat pe paine nedospita, legume, fructe, peste , miere si vin, primul fel ar fi fost o salata din ierburi amare, pe baza de telina, simbolizand viata plina de lacrimi si tristete a evreilor in perioada sclaviei lor in Egipt, Felul al doilea a constat in peste -- prajit, la gratar sau la cuptor -- insotit de un sos dulce-acrisor. Principalul fel de mancare a fost din miel sau ied, asa cum se spune in capitolul 12 din Cartea Exodului si de la care a pornit si traditia consumarii acestui tip de carne cu ocazia Pastelui. Gatita sub forma de friptura, carnea era pregatita cu ulei de masline, apa, vin alb, ceapa, usturoi, mar, oua tari, cuisoare, patrunjel, coriandru, curcuma, sare si piper. Cina s-a incheiat cu "Jaroset", un desert facut pe baza de compot de curmale, cu mere si caise uscate, nuci, amestecate cu ghimbir, scortisoara, miere si vin dulce. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro