Ce au inteles politicienii din cuvintele lui Nuland. PSD: S-a referit la actiunile lui Orban, prietenul lui Basescu. Opozitia: Este o palma data guvernarii Ponta

Ce au inteles politicienii din cuvintele lui Nuland. PSD: S-a referit la actiunile lui Orban, prietenul lui Basescu. Opozitia: Este o palma data guvernarii Ponta

"Cred ca si presedintele Barack Obama, si doamna subsecretar Nuland au o pozitie publica deja extrem de critica vis-a-vis de ceea ce se intampla in tara vecina, fata de Ungaria, si cred ca dumneavoastra azi, fiind chiar in Romania si chiar la Bucuresti, daca nu ma insel, domnul Orban, aveti ocazia sa-l intrebati. In acelasi timp, doamna Nuland, cu obisnuita sa verva, a atras atentia intregii regiuni post-comuniste, astazi membri NATO si UE, ca securitatea oferita in principal de catre America si care este reconfirmata la cel mai inalt nivel prin articolul 5 al NATO, trebuie sa aiba parte ca raspuns din partea regiunii de un efort comun de lupta impotriva coruptiei", a spus Geoana.

acum 84 luni (3 Oct 2014)

Pun aceeasi intrebare si in legatura cu cei care protejeaza oficialii corupti de urmarirea judiciara, evitand Parlamentul atunci cand este convenabil pentru ei sau fac afaceri care cresc dependenta tarilor lor de o sursa de energie in pofida politicii declarate de diversificare", a spus Nuland, fara a mentiona o tara anume.

Imediat dupa declaratiile Victoriei Nuland, in Romania, vocile critice au spus ca subsecretarul de stat american s-a referit la Romania si Ungaria.

Purtarorul de cuvant al PSD, Dan Sova, sustine intr-un comunicat de presa ca Victoria Nuland s-a referit exclusiv la Ungaria si la actiunile premierului Viktor Orban. Toti partenerii nostri europeni si nord-atlantici stiu ca Viktor Orban, prietenul lui Traian Basescu, are un comportament despotic - Orban a redus libertatea presei si a institutiilor din tara vecina, Orban a promovat o politica inacceptabila pentru un stat membru al UE si NATO. Nu este un secret pentru nimeni ca Viktor Orban are o relatie speciala cu Moscova in general, si cu Vladimir Putin in mod particular", mai sustine purtatorul de cuvant al PSD.

In acelasi ton, Victor Ponta a spus ca Statele Unite au o pozitie publica deja extrem de critica fata de Ungaria. "Cred ca si presedintele Barack Obama, si doamna subsecretar Nuland au o pozitie publica deja extrem de critica vis-a-vis de ceea ce se intampla in tara vecina, fata de Ungaria, si cred ca dumneavoastra azi, fiind chiar in Romania si chiar la Bucuresti, daca nu ma insel, domnul Orban, aveti ocazia sa-l intrebati. Eu, ca prim-ministru al Romaniei, nu vreau sau nu pot sa comentez in public uitandu-ma peste granita la altii", a afirmat Victor Ponta, la solicitarea presei de a comenta declaratia subsecretarului de stat american Victoria Nuland.

Fostul ministru de Externe si ambasador al Romaniei in SUA, senatorul PSD Mircea Geoana, spune ca recenta declaratie a Victoriei Nuland reprezinta o critica clara la adresa regimului Orban din Ung... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro