Ce au facut actorii romani la Revolutie. Victor Rebengiuc: "Am luat hartia igienica si m-am dus la Televiziune. Hartia aia trebuia sa stearga niste urme"

Ce au facut actorii romani la Revolutie. Victor Rebengiuc:

Tora Vasilescu: "La Revolutie m-am urcat pe o masina din curtea Televiziunii" Tora Vasilescu (65 de ani) a fost implicata in Revolutia de la Bucuresti, inca de la inceput - n-a putut sta in casa, cu niciun chip! M-am intalnit cu Marina Voica si cu Doru Octavian chiar langa Televiziune si ne-a zis cineva: "Dom'le, au fost destui impuscati, mai vrem si artisti vii". Hartia aia trebuia sa stearga niste urme" Gestul lui Victor Rebengiuc din decembrie 1989 a ramas simbolic si multi inca suspina la gandul ca nu s-a-mplinit indemnul sau: "Pe 21 decembrie 1989, eram la Cluj, repetam impreuna cu Mariana un spectacol in regia lui Mihai Maniutiu. Am vazut ca se formau deja cordoane de jandarmi, ne-am intalnit cu Maniutiu si ne-am dus la el acasa sa ne uitam la televizor. Eram in Bucuresti, la Teatrul Mic, si repetam la cu Dragos Galgotiu si cu Dan Condurache. Si-a petrecut sfarsitul lui decembrie '89 cu zaibar printre TAB-uri, pe la Televiziune si, in final, la spital: "Pe 17-18 decembrie '89 eram in turneu cu Emilia Popescu.

acum 49 luni (25 Dec 2016)

Tora Vasilescu: "La Revolutie m-am urcat pe o masina din curtea Televiziunii" Tora Vasilescu (65 de ani) a fost implicata in Revolutia de la Bucuresti, inca de la inceput - n-a putut sta in casa, cu niciun chip! Mobilizare pentru inlaturarea cat mai grabnica a dictatorului: "Am fost asa de implicata, incat m-am urcat pe o masina din curtea Televiziunii si am vorbit. M-am intalnit cu Marina Voica si cu Doru Octavian chiar langa Televiziune si ne-a zis cineva: "Dom'le, au fost destui impuscati, mai vrem si artisti vii". In timp ce vedeam cum se arunca cu sticle in geamurile magazinelor, recitam o poezie de Shakespeare: "Cand ma gandesc ca tot ce este n-are decat o clipa de desavarsire,/ Ca vesnic scena lumii e in miscare". Pe 21 decembrie am fost si la Teatrul National, ca nu puteai sa stai in casa. Mergeam acolo, unde e acum crucea, si fugeam si ne adaposteam sub copertina teatrului. Am facut ce-am simtit si nici n-am cerut certificat de revolutionar. Victor Rebengiuc: "Am luat hartia igienica si m-am dus la Televiziune. Hartia aia trebuia sa stearga niste urme" Gestul lui Victor Rebengiuc din decembrie 1989 a ramas simbolic si multi inca suspina la gandul ca nu s-a-mplinit indemnul sau: "Pe 21 decembrie 1989, eram la Cluj, repetam impreuna cu Mariana un spectacol in regia lui Mihai Maniutiu. Dimineata, stateam in camera de hotel si am auzit niste zgomote. Ne-am imbracat si ne-am dus la teatru, care era inchis. Am vazut ca se formau deja cordoane de jandarmi, ne-am intalnit cu Maniutiu si ne-am dus la el acasa sa ne uitam la televizor. Pe 22 noaptea am plecat la Bucuresti si am ajuns in zori. Acasa erau soacra mea si Tudor. Pe 23 decembrie ma uitam la televizor si vedeam cum apareau tot felul de neaveniti care tineau discursuri inepte. Ulterior, mi-am dat seama pentru ce erau facute certificatele alea si e trist ca e asa. Stiu ca acum au si derogari de la impozite, si altele. Eram in Bucuresti, la Teatrul Mic, si repetam la cu Dragos Galgotiu si cu Dan Condurache. Ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro