Ce au decis consilierii locali din Botosani dupa scandalul "penisului lung si negru din pantecul Romaniei": "Propun ca pe viitor sa invitam si manelistii"

Ce au decis consilierii locali din Botosani dupa scandalul

"Cat priveste unele afirmatii vehemente ale unor consilieri, locali si judeteni, precum si ale domnului viceprimar Cosmin Andrei, legate de traditia acestui eveniment, fata de cei care si-au pus toata priceperea si sufletul timp de 27 de ani, sacrificand din timpul lor pentru a crea aici, la Botosani, un brand cultural national recunoscut nu numai in tara ci si in afara tarii, fata de "cetatenii de onoare", care nu le fac cinste acestora, fata de marile personalitati care si-au legat numele de acest premiu si de galele in care au evoluat, de la mari actori si mari interpreti, creand momente de neuitat de-a lungul celor 27 de editii, fata de membrii juriului, unii dintre cei mai mari profesori si critici literari din tara, membri ai Academiei Romane, care pentru domnii consilieri sunt "mereu aceiasi", lipsiti de valoarea pe care ei le-ar conferi-o cu marea lor pricepere in domeniu, ce sa spun, raman uimit si consternat, poate la fel ca ei in fata lucrurilor pe care nu le inteleg", precizeaza Gellu Dorian, prin intermediul unui comunicat.

acum 33 luni (2 Feb 2018)

In ultimii 27 de ani, pe 15 ianurie, la Botosani, locul nasterii poetului Mihai Eminescu, se acorda unul dintre cele mai importante premii nationale de poezie. Este vorba despre Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" decernat pe doua categorii, pentru debut si pentru intreaga activitate. La aceasta gala inclusa intr-un eveniment cultural numit "Zilele Eminescu" participa sute de oameni de cultura din toata tara.

Anul acesta, Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" a ajuns in mijlocul unui scandal de proportii. Poezia a fost considerata o ofensa de catre o parte a publicului, inclusiv de autoritatile locale care au sponsorizat evenimentul. A urmat un scandal national, poeta ajungand sa-si ceara scuze pentru decizia de a citi un poem cu un astfel de mesaj la Zilele Eminescu. In sedinta de Consiliu Local tinuta la Botosani la sfarsitul lunii ianuarie, mai multi alesi locali, toti oameni politici si niciunul specialist in literatura, au decis ca municipalitatea ar trebui sa se implice mai mult in acordarea acestor premii si sa stabileasca un regulament pentru ca astfel de intamplari sa nu mai aiba loc. Printre altele consilierii locali sunt suparati ca nu au auzit poezii de Eminescu recitate la gala premiilor. Botosani, cea care a inregistrat si la OSIM denumirea premiului, a anuntat ca este posibil sa retraga acest premiu, dupa o traditie de aproape trei decenii. "Si-a varsat laturile aicea" Consilierii locali ai municipiului Botosani intruniti in sedinta de Consiliu Local din luna ianuarie au dezbatut aproape jumatate de ora evenimentele de la Zilele Eminescu. Totodata, mai ales Mihai Stefan, consilier local PNL, fost sef de posta, a fost indignat ca Primaria a dat bani pentru ca sa fie recitate poezii cu versuri considerate obsecene la Premiul National de Poezie. Apoi ne-a mai numit si inapoiati ca nu am inteles nimic din opera acelei distinse doamne care si-a varsat laturile aici la Botosani si nu la Cluj, de unde vine. Si ca tacamul sa fie co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro