Ce asteptari mai au moldovenii haituiti de autoritati fiindca au indraznit sa ceara autostrada. "Inclusiv acest drum, de la Bucuresti la Iasi, arata cumplit"

Ce asteptari mai au moldovenii haituiti de autoritati fiindca au indraznit sa ceara autostrada.

Nemultumiti de infrastructura deplorabila din regiune, cateva sute de moldoveni din toate orasele nord-estice s-au alaturat sambata protestului organizat de catre doua organizatii civice din Iasi. Politia i-a intampinat si la intrarea in Bucuresti La Bucuresti au ajuns in jur de 100 de masini si motociclete, coloana fiind intampinata de politisti si jandarmi si condusa cu un ante-mergator prin Bucuresti.Tensiuni au fost inainte de intrarea in Piata Victoriei, unde, in prima faza, autoritatile nu au vrut sa permita accesul participantilor. Mesajul a fost dat de marsul in sine, de deplasarea a sute de oameni pe sute de kilometri care au atras atentia ca o investitie fundamentala pentru dezvoltarea regiunii este aproape de esec", a spus si Dan Radu, un alt organizator.

acum 66 luni (20 May 2018)

Nemultumiti de infrastructura deplorabila din regiune, cateva sute de moldoveni din toate orasele nord-estice s-au alaturat sambata protestului organizat de catre doua organizatii civice din Iasi.

Grupul Civic "Impreuna pentru A8" si Asociatia "Moldova vrea autostrada" au pregatit evenimentul inca de la inceputul acestei luni, notificand autoritatile ca vor veni in Bucuresti de acum doua saptamani. Moldovenii nu au fost primiti cu bratele deschise in capitala, acolo unde fortele de ordine au incercat sa le blocheze accesul in Piata Victoriei reusind, dupa ore de negocieri cu organizatorii, sa imprastie grupul de protestatari.

Mascati la Focsani si Buzau

Masinile "imbracate" in bannere cu mesaje despre necesitatea dezvoltarii infrastructurii au plecat din marile orase ale Moldovei inca de la primele ore ale diminetii de sambata. Doua coloane de masini au plecat din Iasi si Targu Frumos pe E85 respectiv E581, lor alaturandu-li-se vehicule din judetele Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Vaslui, Vrancea si altele.

FOTO Inquam Photos / George Calin

Organizatorii au tinut legatura pe durata traseului cu reprezentanti ai Politiei Rutiere si ai Jandarmeriei din toate judetele Moldovei, fortele de ordine oferind sprijin pana la iesirea din Moldova. Catalin Urtoi, unul dintre organizatori, ne-a precizat ca participanii au avut parte de o surpriza neplacuta la intrarea in municipiile Focsani si Buzau, acolo unde Jandarmeria a relocat cate un echipaj cu angajati de la fortele speciale, asa-zisii "mascati", care aveau asupra loc armele la vedere si care nu le-au permis accesul in cele doua orase.

Politia i-a intampinat si la intrarea in Bucuresti

La Bucuresti au ajuns in jur de 100 de masini si motociclete, coloana fiind intampinata de politisti si jandarmi si condusa cu un ante-mergator prin Bucuresti.Tensiuni au fost inainte de i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro