Ce asteptari au barbatii si femeile de la viitorii soti

Ce asteptari au barbatii si femeile de la viitorii soti

Un sondaj realizat de Pew Research Center, din SUA, arata ca asteptarile celor doua sexe sunt destul de diferite cand vine vorba de casatorie. Cu toate acestea, acelasi studiu arata ca nu prea au de unde alege, pentru ca numarul barbatilor tineri (25-34 de ani) si necasatoriti cu un loc de munca stabil a scazut in ultimii ani.

acum 100 luni (29 Sep 2014)

In Romania, rata casatoriilor inregistrata la 1.000 de locuitori a scazut constant din 2007, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica (INS).

Daca unii fug de casatorie, iar altii prefera sa traiasca in concubinaj in loc sa-si legalizeze relatia, cei mai multi raman singuri pentru ca nu reusesc sa-si gaseasca un partener care sa le fie pe plac. Ce isi doresc barbatii si femeile de la cineva cu care sa-si faca juraminte de credinta pe viata? Un sondaj realizat de Pew Research Center, din SUA, arata ca asteptarile celor doua sexe sunt destul de diferite cand vine vorba de casatorie.

Femeile vor soti cu loc de munca stabil

Criza economica globala pare ca ar avea o legatura cu numarul mai mic de casatorii. Pentru femeile necasatorite, este foarte important ca viitorul sot sa aiba un loc de munca stabil, conditie dificil de indeplinit in contextul economic actual. Cu toate acestea, acelasi studiu arata ca nu prea au de unde alege, pentru ca numarul barbatilor tineri (25-34 de ani) si necasatoriti cu un loc de munca stabil a scazut in ultimii ani.

Pentru barbatii necasatoriti, daca viitoarea sotie are sau nu un serviciu stabil este un criteriu mai putin important, dar nu de neglijat.

Barbatii pun accent pe cresterea copiilor

Reprezentantii sexului masculin pun cel mai mare pret pe decizia de a avea copii si de a le oferi o educatie. 62% din barbati cred ca cel mai important criteriu pentru casatorie este sa fie pe aceeasi lungime de unda cu viitoarea sotie in privinta momentului in care vor avea copii si a educatiei oferite acestora. Doar 38% din femei si 31% din barbati sunt de parere ca este important ca viitorul sot sau sotie sa aiba aceeasi religie. Doar 28% din barbati si la fel de putine femei considera ca partenerii ar trebui sa aiba acelasi nivel de educatie pentru o casnicie reusita. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro