Ce asteapta investitorii de la noul Minister al Turismului: "Statiunile de interes national sa nu mai ajunga niste cartiere de blocuri"

Ce asteapta investitorii de la noul Minister al Turismului:

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) ofera si cifre: peste 300.000 de persoane sunt angrenate in aceasta ramura a industriei, care a generat in ultimii 25 de ani investitii de peste 10 miliarde de euro, in proportie de mai mult de 99% private. "Consideram ca bugetul de promovare al turismului de anul trecut, de doar 2 milioane de euro, este unul derizoriu, care nu acopera nici macar participarea Romaniei la targurile internationale de turism", a este de parere Murad.

acum 65 luni (4 Jan 2017)

Investitorii din turism saluta infiintarea unui minister de resort, de la care asteapta masuri care sa duca la dezvoltarea acestui domeniu. Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) ofera si cifre: peste 300.000 de persoane sunt angrenate in aceasta ramura a industriei, care a generat in ultimii 25 de ani investitii de peste 10 miliarde de euro, in proportie de mai mult de 99% private.

"Turismul are nevoie de un minister propriu, de sine statator, dar infiintarea acestuia trebuie sa fie urmata de o serie de masuri care sa ajute la dezvoltarea acestui domeniu. Sper ca noul ministru sa inteleaga ca e foarte important nu ca a obtinut un scaun, ci ca are obligatia sa repuna Romania pe harta turistica internationala, iar acest lucru nu se poate intampla decat in urma unei strategii bine definite si a unei comunicari pe masura cu mediul de afaceri", a declarat Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Patronatele din turism spera ca primul pas facut de PSD, prin infiintarea Ministerului Turismului, sa nu fie si ultimul. "Sunt convins ca PSD nu s-a gandit la un minister in care este nevoie doar sa dea salarii si sa aiba birouri, ci ii va pune la dispozitie si fondurile necesare pentru a putea avea rezultate. "Din experienta patronatelor din turism, atunci cand a fost vorba de impozitul forfetar, Mircea Dobre s-a implicat ca deputat si a reusit, impreuna cu FPTR, sa duca acest proiect pana la capat.

In opinia FPTR, noul ministru ar trebui sa invite toate patronatele din turism si toti cei implicati in acest domeniu sa stabileasca impreuna un calendar de actiuni, privind elaborarea strategiei de promovare.

"Consideram ca bugetul de promovare al turismului de anul trecut, de doar 2 milioane de euro, este unul derizoriu, care nu acopera nici macar participarea Romaniei la targurile internationale de turism", a este de parere Mu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro