Ce are de ascuns Ponta in dosarul Referendumului

Multi presedinti si membri ai sectiilor de votare, trimisi in judecata, au dat vinape ordinele primate de la Dragnea Alaturi de Liviu Dragnea sunt judecate alte 74 de persoane, presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori. Infractiunile retinute in sarcina celor 74 de persoane implicate in desfasurarea procesului de votare - presedinti si membri ai sectiilor de votare - au constat in principal in aceea ca ei si-au incalcat atributiile de serviciu referitoare la asigurarea unui proces corect de vot, inlesnind falsificarea listelor electorale (atat liste permanente cat si liste suplimentare), prin adaugarea de persoane care nu au facut cerere de vot cu urna mobila, care nu s-au prezentat la vot sau care nu se aflau in Romania la data referendumului, prin contrafacerea materiala a semnaturilor acestora si introducerea in urne a unui numar de voturi corespunzator semnaturilor falsificate.

acum 109 luni (11 Mar 2015)

Premierul Victor Ponta l-a aparat pe Liviu Dragnea in fata instantei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde vicepremierul PSD este judecat in dosarul fraudelor la referendumul din 2012 de demitere a presedintelui de atunci, Traian Basescu. Atat Ponta, cat si Dusa au declarat in fata instantei ca mesajele trimise alegatorilor in ziua votului erau concepute de "echipe de creatie".

Citeste si: Dosarul Referendumului: Victor Ponta le-a povestit magistratilor cum se trimiteau SMS-urile la alegatori

In fata instantei, Ponta a recunoscut si faptul ca s-a facut mobilizarea de a merge la vot "door to door", spre deosebire de Dragnea care a sustinut ca in ziua votului nu s-a facut nici un fel de campanie electorala.

Ponta, incercand sa anuleze vinovatia lui Dragnea, a sustinut ca aceasta metoda de mobilizare a electoratului s-ar folosi si de catre alte partide.

Ponta il implica in mobilizarea electoratului si pe Hellvig, actualul sef SRI

Ponta a sugerat instantei de judecata faptul ca si Eduard Hellvig e posibil sa fi participat la mobilizarea alegatorilor la vot deoarece era responsabilul PNL cu campania pentru referendum.

In legatura cu sistemul informatic prin care se monitoriza prezenta la vot si modul in care au votat alegatorii, Ponta a sustinut in fata instantei, intre altele, ca atunci cand a devenit presedinte PSD "am decis sa avem acest sistem ( informatic, de monitorizare a prezentei la vot si a modului in care au votat alegatorii- nn), prima data folosit de PSD la alegerile locale din iunie 2012, apoi la toate tipurile de alegeri, la fel alte partied". Intrebat daca a participat la sedinta comitetului executiv al partidului in care s-a decis sa se foloseasca sistemul informatic de monitorizare a alegatorilor, Ponta a raspuns indirect, implicandu-l pe Eduard Hellvig ca fiind reprezentantul PNL (din cadrul USL) , care, impreuna cu Liviu Dragnea era responsabil cu campania pentru referendum, dar a precizat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro