Ce ar trebui de fapt sa ceara Iohannis partidelor. Si noi lui

In culmea conflictului iugoslav, EC tinea sfat cu un grup promovat pe astfel de criterii, denumit generic "baietii" - Dan Petre, Dorin Marian si Catalin Harnagea, o rara colectie de nulitati care urmau ulterior sa fie intretinuti de oligarhi din cei mai dubiosi, cand nu somau, si care si azi cand nu dau cu subsemnatul pe la organe pledeaza pe la Antena 3 sau ambasade sa se mai usureze nitel lupta anticoruptie. Sfatul meu e sa indepartati din toate pozitiile pe toti cei implicati in trecut in mecanismele de finantare, de la trezorier la oricine a incasat un comision si l-a transmis mai departe, sa deschideti larg usa partidelor pentru noi membri, cum vreti voi - puteti lua companii de head-hunting daca altfel nu stiti cum - pentru a aduce oameni complet noi si competenti pe viitor, ceea ce va va proteja de destabilizari din partea organelor de justitie, si sa va angajati aici si in fata publicului ca nici o pozitie publica pe viitor, in afara celor de secretari de stat si ministri, nu va mai fi ocupata decat prin concursuri pe merit, ca nici un ocupant al acestor pozitii astfel numit nu va mai fi schimbat dupa alegeri, astfel ca nimeni nu va mai datora partidului asemenea pozitii si nu va mai colecta pentru el din contractele publice. Indiferent de forma de finantare, cita vreme se poate fura din pozitiile publice si pot fi numiti in orice pozitii oameni de partid statul nostru nu se va dezvolta si va ramane ceea ce este, o vasta piramida de extragere a resurselor publice si dirijare a lor preferentiala, dar asta trebuie schimbat de catre oamenii politici, nu de catre DNA.

acum 69 luni (14 Apr 2015)

>

Desigur, sondajul, desi cu o buna participare (au raspuns circa zece mii de utilizatori) nu este reprezentativ, avind de a face cu ceea ce se numeste un esantion autoselectat.

Profilul unei presedintii este in general just dupa 100 de zile, chiar daca un presedinte are un contract explicit pe o suta de zile, cum avea Emil Constantinescu, dupa model american, sau nu are. La suta de zile a lui Constantinescu (ca Iliescu ne aratase ce poate mai devreme chiar, transformind Frontul in partid) deja ii raspunsese lui CTP ca pe el il alesesera atatia romani incat isi putea permite sa aleaga pe oamenii sai fara nici un criteriu de valoare, chiar pe baza de nepotism, cum ii reprosase CTP. In culmea conflictului iugoslav, EC tinea sfat cu un grup promovat pe astfel de criterii, denumit generic "baietii" - Dan Petre, Dorin Marian si Catalin Harnagea, o rara colectie de nulitati care urmau ulterior sa fie intretinuti de oligarhi din cei mai dubiosi, cand nu somau, si care si azi cand nu dau cu subsemnatul pe la organe pledeaza pe la Antena 3 sau ambasade sa se mai usureze nitel lupta anticoruptie. In prima sa suta de zile, Basescu deja vorbea despre el insusi la persoana a treia, o instala pe Udrea ca sefa a lui Plesu si Weber si gasea in servicii zona de electie din care urma sa reformeze societatea. Cum incepe e in general cam cum se termina, indiferent ce e la mijloc, chit ca dupa parerea mea de om care i-a cunoscut rezonabil pe amandoi, si EC si TB nu erau oameni necinstiti, sunt patrioti peste medie si au avut intentii bune. Dar desi amandoi cu mandat urias si clar de la popor sa schimbe Romania, sa opuna partidelor nereprezentative un mecanism pe baza de merit la care societatea sa participe, sa le oblige sa evolueze, aveau de fapt mult mai mult in comun cu partidele care ii produsesera decat cu asemenea aspiratii radicale. Vituperarile lor anti-partide, zgomotoase de altfel, nu au reusit niciodata sa treaca de limita ipocriziei: de ce sa se fi simt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro