Ce ar schimba Ion Tiriac in tenis daca ar fi Dumnezeu

Fostul tenisman roman Ion Țiriac a declarat pentru cotidianului L'Equipe că a obosit să lupte impotriva ignoranților și a venit cu o serie de propuneri pentru modernizarea tenisului, relatează Agerpres. Eu nu vreau să compar cei 100 de dolari care mi s-au dat cand am caștigat dublul la Roland Garros (in 1970, cu Ilie Năstase) cu cei 11 milioane de dolari pe care ii distribui la Madrid", a precizat Ţiriac.

acum 87 luni (22 May 2015)

Fostul tenisman roman Ion Țiriac a declarat pentru cotidianului L'Equipe că a obosit să lupte impotriva ignoranților și a venit cu o serie de propuneri pentru modernizarea tenisului, relatează Agerpres.

"Am obosit să lupt contra ignoranților", a declarat Ţiriac, dezamăgit de modul in care se organizează tenisul.

Fostului sportiv i s-a propus să facă un exerciţiu de imaginaţie, să işi inchipuie că este Dumnezeu şi să spună ce ar schimba in tenis.

"Ca in sporturile americane, pun proprietarii de evenimente de o parte, sindicatele jucătorilor de alta. Cupa Davis aș organiza-o o dată la doi ani, timp de două săptămani in același loc. Dar cu doi ani de calificări și meciuri tur-retur, pentru a crea emulație, cu meciuri de juniori in paralel. Și vin din nou cu mingile mele mai mari, totuși, pentru că nu-i poți tăia picioarele lui Isner..." (jucătorul american de 2,08 m, veritabilă fabrică de ași — n.r.).

De asemenea, Ţiariac a declarat că tenismenul lui preferat este Roger Federer, căruia totuşi ii reporşează că este prea liniştit.

Deși a vrut să revoluționeze tenisul, Țiriac a recunoscut că in acest moment viitorul sportului este roz. Cu toate aceste ore de difuzare, cu banii care curg, (tenisul) a devenit al doilea sport din lume, după fotbal. Și-i vor avea, pentru că oamenii se tem de ei. Eu nu vreau să compar cei 100 de dolari care mi s-au dat cand am caștigat dublul la Roland Garros (in 1970, cu Ilie Năstase) cu cei 11 milioane de dolari pe care ii distribui la Madrid", a precizat Ţiriac.

Prezentarea făcută de prestigiosul cotidian parizian "protectorului Simonei Halep, pe care a văzut-o caștigand la Indian Wells", este elogioasă.

"Mare Manitou al tenisului și al business-ului, Ion Țiriac are 76 de ani și anunță că muncește '26 de ore pe zi' (...), antrenor, agent sau promotor. Fără să se neglijeze, oferindu-și 338 de auto... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro