Ce ar putea face Iohannis pentru a ne scapa de rusinea unui prim-ministru acuzat de coruptie

Ce ar putea face Iohannis pentru a ne scapa de rusinea unui prim-ministru acuzat de coruptie

> "Prim-ministrul tarii este trimis in judecata pentru fapte penale grave"- un astfel de titlu de deschidere al oricarei publicatii din orice tara civilizata a Uniunii Europene ar fi starnit un val de indignare (in unele tari, chiar de rusine nationala). Poate unii mai activi in sovinismul lor nationalist s-ar fi bucurat ca se fac altii singuri de ras, dandu-ne noua, puilor de daci si de romani, un plus de superioritate in fata natiilor occidentale.

acum 96 luni (19 Sep 2015)

>

"Prim-ministrul tarii este trimis in judecata pentru fapte penale grave"- un astfel de titlu de deschidere al oricarei publicatii din orice tara civilizata a Uniunii Europene ar fi starnit un val de indignare (in unele tari, chiar de rusine nationala). Poate chiar manifestatii in strada pentru o demisie imediata astfel incat imaginea unei intregi tari sa nu fie distrusa pe termen cel putin mediu, iar credibilitatea internationala afectand serios actualele si viitoarele relatii diplomatice, economice si culturale.

Poate chiar si in Romania ne-am fi indignat vizavi de "halul in care au ajuns aia; Poate unii mai activi in sovinismul lor nationalist s-ar fi bucurat ca se fac altii singuri de ras, dandu-ne noua, puilor de daci si de romani, un plus de superioritate in fata natiilor occidentale. Chiar de nu se cade, sa lasam poporul sa aiba alte griji decat indignarea ca prim-ministrul Romaniei este trimis in judecata pentru coruptie, fals in acte si alte odiosenii (poate nu se vor dovedi faptele, dar rusinea ramane!).

Nu Victor Ponta tine cu dintii de fotoliu, ci un "consortiu" de forte politice, fiecare cu temerile si fanteziile ei. Daca facem un minim exercitiu de memorie, imediat dupa castigarea alegerilor, Presedintele a declarat ca urmatorul lui proiect politic este obtinerea cu orice pret a unui "guvern al meu". Sa lasam deocamdata deoparte dezbaterea vizavi de echidistanta politica a Presedintiei, impusa de Constitutia noastra atat de prea mult violata.

Deci, ca urmare a acestei intentii manifeste a lui Iohannis, calculul politic pentru PSD este simplu: chiar de ar vrea sa scape definitiv de Ponta, partidul majoritar in parlament nu poate sa sprijine plecarea acestuia. In cazul depunerii mandatului, PSD este obligat sa se prezinte la Presedinte cu o propunere de premier; Prin urmare, Iohannis poate folosi aceasta parghie de santaj politic pentru a impune un guvern minoritar, altfel pleaca toata lumea acasa! Singura pos... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro