Ce-ar insemna un impozit pe venit de 24%

Unele surse afirma ca Ministerul Finantelor pregateste pentru 2016 un nou sistem de impozitare a veniturilor, de tip progresiv. In Strategia fiscal-bugetara 2014-2016, postata pe site-ul Ministerului Finantelor in primavara anului trecut si aprobata tot in 2013 de Guvern si Parlament, se afirma, la capitolul privind "Tendinte ale principalelor taxe si impozite pe orizontul 2014-2017", ca se intentioneaza "introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit".

acum 67 luni (27 Oct 2014)

Unele surse afirma ca Ministerul Finantelor pregateste pentru 2016 un nou sistem de impozitare a veniturilor, de tip progresiv.

La zece ani de la introducerea cotei unice de 16%, Romania s-ar putea reintoarce la impozitul progresiv pe venituri. Potrivit unor surse din interiorul Ministerului Finantelor Publice (MFP), un grup coordonat de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea (foto), lucreaza la un proiect prin care cotele progresive privind impozitarea veniturilor persoanelor fizice ar urca pana la 24%, informeaza Hotnews.ro. Subliniind ca vorbeste in nume personal, aceasta a spus: "Precizez ferm ca, din punctul meu de vedere, nu exista nici o intentie cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%". Precizarile au fost facute imediat dupa ce Klaus Johannis, candidat al Aliantei Crestin-Liberale (ACL) in alegerile prezidentiale, a spus ca, potrivit unor surse, MFP ar pregati o modificare ampla a Codului Fiscal, care ar conduce la majorari de impozite si taxe si chiar la introducerea, incepand din 2015, a impozitului progresiv. "Lucram in acest moment cu un grup de experti cu ajutorul carora sa punem la punct acest impozit pe venitul global, urmand ca, pe masura ce vom avansa, sa punem in dezbatere publica aceste propuneri", au declarat anumite surse pentru Hotnews.ro.

Unde este adevarul

Daca ideea cresterii cotei de impozitare a veniturilor la 24% si a introducerii impozitului progresiv pe venit din 2015 poate fi usor respinsa de catre oficialii Guvernului, nu la fel de usor se poate nega afinitatea acestuia pentru impozitarea progresiva.

In Strategia fiscal-bugetara 2014-2016, postata pe site-ul Ministerului Finantelor in primavara anului trecut si aprobata tot in 2013 de Guvern si Parlament, se afirma, la capitolul privind "Tendinte ale principalelor taxe si impozite pe orizontul 2014-2017", ca se intentioneaza "introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote 8%, 12% s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro