Ce amenda a primit Romania TV pentru un fake news: "Mi se pare halucinanta usurinta cu care se pot lansa astfel de stiri"

Ce amenda a primit Romania TV pentru un fake news:

Romania TV a primit o amenda de 10.000 de lei de la CNA, potrivit News.ro. Mie mi se pare halucinanta usurinta cu care se pot lansa in spatiul public astfel de stiri complet false, care chiar pot produce panica, fara sa astepti un punct de vedere de la un specialist si de la MapN", a scris Radu Herjeu pe pagina sa de Facebook.

acum 57 luni (8 May 2018)

Romania TV a primit o amenda de 10.000 de lei de la CNA, potrivit News.ro. "Romania TV da un reportaj despre detonari in Calarasi de rachete americane cu . Mie mi se pare halucinanta usurinta cu care se pot lansa in spatiul public astfel de stiri complet false, care chiar pot produce panica, fara sa astepti un punct de vedere de la un specialist si de la MapN", a scris Radu Herjeu pe pagina sa de Facebook. Potrivit raportului de monitorizare intocmit de CNA, in cadrul stirilor de la ora 11.00, difuzate pe 16 noiembrie, Romania TV a prezentat o stire-reportaj sub titlul "Experiment cu substante periculoase" despre presupuse radiatii provocate de substantele explozive folosite de militarii americani la exercitii militare in judetul Calarasi. Un ofiter de armata martor la manevre spune ca rachetele detonate la Jigalia ar contine uraniu scazut, un element radioactiv. De altfel, localnicii se plang ca recoltele sunt afectate de poluarea excesiva, ba chiar au aparut si animale mutant", se mentioneaza in stire, potrivit Paginademedia.ro. Ulterior, pe parcursul stirilor difuzate pe 18 noiembrie, la ora 18.25, a fost difuzat un comunicat al MApN cu privire la acest subiect. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro