Ce amenda a adus Olivia Steer si pozitia anti-vaccin Antenei 3. Cine e singurul membru CNA care s-a opus sanctiunii

Radu Calin Cristea: "Eu as lasa libertatea de exprimare sa zburde mai mult" Nota discordanta a facut insa Radu Calin Cristea, care a fost de parere ca Mihai Gadea "a incercat sa tina o linie de mijloc", dar si ca in privinta vaccinurilor el "ar fi mai liberal si ar lasa libertatea de exprimare sa zburde mai mult."

acum 84 luni (9 Mar 2017)

Potrivit Paginademedia.ro, la propunerea membrului CNA Radu Herjeu, s-a decis amendarea televiziunii Antena 3 cu suma de 25.000 de lei pentru o editie a emisiunii "Sinteza Zilei", difuzata in luna septembrie a anului trecut, in care Olivia Steer si-a expus nestingherita convingerile privind unele tratamente medicale, in platoul emisiunii nefiind prezent niciun medic sau specialist in medicina care sa contrabalanseze argumentele acesteia. Sanctiunea a fost votata de sapte dintre cei opt membri care au participat la sedinta - Orsloya Eva Borsos, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu si Radu Herjeu -, in timp ce Radu Calin Cristea s-a opus. De asemenea, amenda a fost data si pentru editia "Sinteza Zilei" din 14 februarie, reclamata de fostul sef al Serviciului Secret al Politiei din Suceava, Cristian Macsim. "Nu putem sa il oprim pe Mihai Gadea sa invite pe cine vrea in emisiune sa vorbeasca despre ce vrea (...) Faptul ca accepti de dragul audientei sa faci o emisiune pe un subiect important si accepti sa nu inviti pe nimeni din partea cealalta, eu cred ca asta este doar problema moderatorului. Doamna Olivia Steer poate sa spuna ce vrea dansa, din experienta personala, dar ati observat ca nu a povestit despre experienta personala, a citat niste cercetatori fara sa ii numeasca", a spus, potrivit News.ro, Radu Herjeu, cel care a si propus sanctiunea. Mai mult, membrul CNA considera ca o televiziune care se bucura de o audienta mare "nu are voie sa invite in emisiuni o persoana fara nicio calificare medicala care sa discute despre subiecte foarte grave." "Cu atata usurinta se vorbeste de niste lucruri atat de grave si moderatorul sa nu ia atitudine?", a adaugat membra CNA.

Radu Calin Cristea: "Eu as lasa libertatea de exprimare sa zburde mai mult" Nota discordanta a facut insa Radu Calin Cristea, care a fost de parere ca Mihai Gadea "a incercat sa tina o linie de mijloc", dar si ca in privinta vaccinurilor el "ar fi mai lib... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro