Ce alti "grei" au scapat de puscarie dupa ce au fost judecati de magistratul care l-a achitat pe baronul Oprisan

Ce alti

"Activ Invest Cluj-Napoca a cumparat automotoarele in data de 17 august 2005 de la Arad, prin SC ICIM SA, la pretul de 579.200 de lei (plus TVA) si le-a vandut, pe 26 octombrie 2005, catre Remarul 16 Februarie, la pretul de 2.244.402 lei (plus TVA), cu un adaos de 1.665.202 lei, fara a face vreo investitie in automotoare. Magistratul care-l judeca pe Marian Oprisan, cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara Judecatorul Lucian Buta, de la Judecatoria Cluj-Napoca, va fi cercetat de inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii pe motiv ca dosarul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea nu a fost solutionat de mai bine de opt ani.

acum 106 luni (8 Feb 2015)

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, nu este singurul nume important care a primit solutie de achitare din partea magistratului Lucian Buta, de la Judecatoria Cluj Napoca.

Un alt "greu" care a scapat curat de pe urma dosarului de coruptie este fostul director al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, cuscrul lui Viorel Hrebenciuc, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. Acuzatia a fost achizitia, de catre compania CFR Calatori, a unui numar de sase automotoare cu remorca second-hand germane, la un pret majorat nejustificat cu 2,8 milioane de lei.

"Activ Invest Cluj-Napoca a cumparat automotoarele in data de 17 august 2005 de la Arad, prin SC ICIM SA, la pretul de 579.200 de lei (plus TVA) si le-a vandut, pe 26 octombrie 2005, catre Remarul 16 Februarie, la pretul de 2.244.402 lei (plus TVA), cu un adaos de 1.665.202 lei, fara a face vreo investitie in automotoare.

Deci motoarele cumparate cu 700.000 de lei au ajuns in final sa coste 7,5 milioane de lei. Medicul a fost cercetat in stare de libertate pentru primire de foloase necuvenite, el fiind acuzat ca ar fi conditionat efectuarea unei operatii chirurgicale unui copil de primirea unei sume de bani. Denuntul a fost facut de bunica copilului, dupa ce medicul ar fi cerut bani mai multi de la familia copilului dupa operatie. In urma flagrantului, anchetatorii au mai gasit si alte sume de bani in plicuri, in geanta si in dulapul medicului, acesta pretextand ca sunt banii din salarii pe care ii tine asa de frica hotilor.

Fost prefect, pedeapsa cu suspendarea pentru uciderea din culpa a unui copil

Fostul prefect al judetului Cluj, Calin Platon, este un alt personaj important al carui dosar in instanta a fost solutionat de judecatorul Lucian Buta. Fostul prefect Calin Platon a primit pedeapsa de un an si 11 luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro