Ce alimente trebuie consumate in zilele cu temperaturi foarte ridicate si cum se asaza produsele in frigider

Ce alimente trebuie consumate in zilele cu temperaturi foarte ridicate si cum se asaza produsele in frigider

Tocmai din acest motiv, Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIf), a suplimentat numarul de echipaje, fiind pregatite sa intervina 56 de echipaje de urgenta, 27 de echipaje de consultatii si 11 masini de transport. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, joi, comandamentul pentru combaterea efectelor caniculei, anuntand masurile care vor fi luate in aceasta perioada, respectiv montarea a 20 de corturi in spatiile aglomerate, a zece containere pentru acordarea masurilor de prim-ajutor, reducerea timpului de astepare in statiile RATB si controale in piete pentru depistarea produselor alterate si scoaterea lor de la comercializare, in conditiile in care Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca temperaturile vor creste in acesta perioada.

acum 75 luni (23 Jun 2017)

Insa, chiar si atunci cand alegem legumele, fructele si restul alimentelor pe care le punem pe masa, este esentiala verificarea etichetelor si achizitia produselor din spatiile comerciale autorizate, arata Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Romane pentru Protectia Consumatorilor. In plus, daca abia reusim sa descifram unele ingrediente este, din nou, de preferat sa renuntam la produsul respectiv, pentru ca este clar ca el contine aditivi", a declarat Sorin Mierlea, adaugand ca orice aliment, consumat intr-o cantitate excesiva, poate fi nociv pentru sanatate. Cum se aseaza produsele in frigider Potrivit acestuia, in partea in care temperatura este intre 4 si 6 grade Celsius, se pot plasa produsele preparate in casa, legumele si fructele crude, carnea si pestele gatite, iaurturile si branzeturile. In schimb, in partea cea mai rece, unde temperatura este intre 0 si 4 grade Celsius, se plaseaza carnea, mezelurile gatite si de gatite, produsele din pui, cremele, deserturile pe baza de lapte, produsele in curs de decongelare, branzeturile reci, laptele crud, sucurile de fructe, salatele ambalate, mancarurile gatite (sortimentele cu sosuri, patiseria). + Daca in compartimentul pentru legume trebuie depozitate legume si fructe spalate si proaspete, pe usa pot fi tinute ouale, untul, laptele, sucurile de fructe bine inchise. Specialistii spun insa ca este de preferat ca alimentele gatite si cele gatite sa fie ambalate separat, in folie alimentara sau in hartie de aluminiu. Val de caldura in Romania Valul de caldura care matura statele europene in aceasta perioada a ajuns si in Romania. Zilele de weekend vor fi toride, cu temperaturi care vor atinge chiar si 37 de grade Celsius, in special in Oltenia si in sud-vestul tarii. Tocmai din acest motiv, Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIf), a suplimentat numarul de echipaje, fiind pregatite sa intervina 56 de echipaje de urgenta, 27 de echipaje de consultatii si 11 masini de transport. Important pentru aceste zile cu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro