Ce-a ramas dupa ce Firea & Co. l-au linsat pe Vlad Voiculescu l OPINIE

Intre timp, au aparut efectele: scandalul provocat de Copca, acuzatiile sale incorecte la adresa spitalului AKH din Viena si a Eurotransplant au contribuit la decizia clinicii austriece de a scoate de pe listele de asteptare pacientii romani. Povestea aceasta este un exemplu al modului in care sistemul medical de stat este stors de o banda de moguli - Copca este un caz, dar Serban Bradisteanu si Raed Arafat mi se par a fi reprezentativi - sustinuti de PSD.

acum 80 luni (23 Mar 2017)

Cinci pacienti romani care aveau nevoie de un transplant pulmonar sunt acum pe culoarul mortii.

S-a ajuns in aceasta situatie prin complicitatea toxica dintre mogulii care stapanesc sistemul de stat de sanatate, presa ultracorupta si PSD-ul care sustine politic existenta acestui sistem.

Nu stiu cati isi mai amintesc de linsajul mediatic prin care a trecut Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, pentru ca a spus ca in Romania nu se pot face transplanturi pulmonare. Maria", l-a acuzat ca ar fi responsabil, indirect, de moartea unui copil si i-a facut plangere penala la DIICOT.

Intre timp, au aparut efectele: scandalul provocat de Copca, acuzatiile sale incorecte la adresa spitalului AKH din Viena si a Eurotransplant au contribuit la decizia clinicii austriece de a scoate de pe listele de asteptare pacientii romani. "Pana acum, nu am fost contactati de noul ministru al Sanatatii", a spus Dirk van Raemdonck, membru in conducerea Eurotransplant.

Povestea aceasta este un exemplu al modului in care sistemul medical de stat este stors de o banda de moguli - Copca este un caz, dar Serban Bradisteanu si Raed Arafat mi se par a fi reprezentativi - sustinuti de PSD. Presa ii sustine pentru ca si-au creat un sistem de relatii foarte puternic: ai o problema de sanatate, tu sau o ruda, oamenii te ajuta, te strecoara prin birocratia criminala, te interneaza intr-o rezerva si te salveaza. Daca nu te omoara infectiile nosocomiale, pentru ca de acestea nu te poate scapa nimeni. Raed Arafat a recunoscut cu cinism ca el se ocupa de astfel de aranjamente.

In opinia mea, acest sistem de stat nu poate fi reformat. Cu tot respectul pentru bunele intentii ale fostului ministru Vlad Voiculescu, nu cred ca ceea ce si-a propus el - sa numeasca manageri competenti peste spitalele de stat - ar fi avut mare succes. In primul rand, pentru ca PSD-ului i-a luat cateva zile sa anuleze criteriile profesionale impuse de Voiculescu, deci reforma sa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro